C’s proposa incloure l'anglès en les emissions infantils de la nova RTVV

Demana "l'eliminació que els mitjans públics de comunicació audiovisual hauran de promoure l'espai comunicatiu comú propi de l'àmbit lingüístic"


Redactaveu / València.

Ciutadans (C's) ha proposat en les al·legacions al document marc de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) que s'incloga l'anglès en les emissions infantils de la nova televisió pública.

Segons ha explicat el diputat autonòmic Toni Subiela, "els mitjans de comunicació públics són una oportunitat que s'ha d'aprofitar en benefici de l'educació dels nostres fills", per la qual cosa reclama "que es fomente l'aprenentatge de l'anglès durant les emissions en franja infantil i juvenil".

"Les propostes de C's a l'esborrany de mandat persegueixen garantir la qualitat i la pluralitat dels continguts que s'emeten, així com la independència i la despolitització dels nous mitjans de comunicació públics valencians", ha subratllat Subiela, al mateix temps que ha explicat que "les propostes de C's eliminen tota referència ideològica, ja que el mandat marc deu ser un document breu i explícit del camí a seguir, sense interferències partidistes i sense oblidar-se, en cap cas, que la sostenibilitat de l'ens ha de ser prioritat".

Per açò, demana "l'eliminació del punt 5 de l'apartat II d'Objectius Generals, que assenyala que els mitjans públics de comunicació audiovisual hauran de promoure l'espai comunicatiu comú propi de l'àmbit lingüístic".

Subiela ha destacat també l'esmena de Ciutadans que garanteix que es potencia el teixit industrial del País Valencià i ha afirmat que "C's no admetrà indicacions perquè els diners dels valencians hagen de destinar-se a altres territoris espanyols".

"La creació d'ocupació en el sector audiovisual valencià ha de ser el principal objectiu dels mitjans de comunicació públics", ha afegit el parlamentari de Ciutadans, qui ha recordat que "reobrir RTVV no ha sigut mai la prioritat, però davant l'inevitable, cal treballar, com a oposició responsable, perquè es faça de la millor forma possible". 

Comentaris

David València
6.

#1 Justa la fusta, volen castellà 100%, i res d valencià. De fet preferirian xinès o qualsevols altra llengua abans q valencià, autoodi...

  • 1
  • 0
Maria Planeta català (segons el ex-Ministro Margallo)
5.

Ho maquillen amb uns retocs d´anglès, però el model trilingüe de C´s és aquest:

Castellano, castellano y castellano.

"Uy, no! Que llamarlo castellano es demoníaco-catalanista, digámosle españoool".

Per sort, cada vegada se´ls va veient més el llautó, algun dia enganyaran només a uns quants.

  • 1
  • 0
Bajoan
4.

"C's no admetrà indicacions perquè els diners dels valencians hagen de destinar-se a altres territoris espanyols"

Però si per culpa del nacionalisme espanyol els diners dels valencians fa anys que van a parar a "altres territoris espanyols"!

  • 2
  • 0
Josep Cullera
3.

Supose que també haurà demanat a les tv públique espanyoles el mateix.

  • 2
  • 0
virolla
2.
hola Joan, no cal que t'hi capfiques amb les proposicions de Cs, doncs pots acabar esquizofrènic. Resulta evident que totes les manifestacions de Cs respecte el valencià són a favor del castellà i n la majoria dels cassos no saben com passar desapercebuts per l'espasa del PP quan trepitgen el mateix territori, com ara mateix. Tenen el permís acotat i han de tirar mà de recursos estrambòtics . Que hi pensarà la moderna Punset sobre els seus antics col·legues? Se li farà la cara roja de veure com els seus companys més adelantats, encara no s'han assabentat de com funciona la tecnologia digital.
  • 8
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat