Diari La Veu del País Valencià
La UA aposta pel cinema en el nou programa de Cursos d’Estiu ‘Rafael Altamira’
RedactaVeu / Benissa

Marcats per la novetat i pluralitat, la Universitat d’Alacant ha presentat els Cursos d’Estiu ‘Rafael Altamira’ 2013 que se celebraran durant el mes de juliol en la Seu Universitària de Benissa. Així ho ha assegurat Carmen Marimón, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, en roda de premsa acompanyada de Josefa Martí, regidora d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Benissa.

En aquesta ocasió, del 15 al 18 de juliol, la Seu acollirà ‘Mestres del Cinema Europeu’. Un curs predominantment teòric en el qual se simultaniejaran les explicacions del professor amb la projecció de fragments de films, documentals i entrevistes dels directors protagonistes. El seu objectiu és entendre el cinema actual acostant-se als clàssics més influents del cinema europeu: conèixer l’estil, la seua posada en escena, inquietuds temàtiques, influències, biografia, etc. Així, cada sessió estarà dedicada monogràficament a un dels autors seleccionats.

A més, tal com ha detallat Carmen Marimón, el 18 de juliol aquest curs estarà “abrigallat per un concert de música cinematogràfica a càrrec d’un quintet pertanyent a l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA)”.

D’altra banda, del 22 al 24 de juliol, ‘Gènere i alfabetització audiovisual en la infància. Dels contes ‘Disney’ en les sèries per adolescents’, analitzarà la idea que és urgent alfabetitzar els nadius audiovisuals des de la família però també des de l’escola, tenint en compte que en els plans d’estudi dels nous graus de Mestre en Educació Infantil o de Primària, la perspectiva de gènere té una presència anecdòtica.

Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant
Des de l’Ajuntament del municipi, Josefa Martí ha insistit en la idea de “l’oportunitat que presenta aquesta oferta per a complementar la formació de professionals i estudiants i per a conèixer el municipi i la comarca de la Marina Alta”.

Una de les principals novetats d’aquest nou programa és la unificació de tota l’oferta de cursos d’estiu en única marca: Cursos d’Estiu de la Universitat d’Alacant ‘Rafael Altamira’. Amb aquest nom la UA conjumina 59 cursos que es realitzaran en el Campus, Seu Ciutat d’Alacant (es recupera com a seu de cursos d’estiu) i seus universitàries de la UA a les comarques del sud. L’objectiu principal d’aquesta unificació és l’optimització de recursos en temps de retallades pressupostàries.

A més, per primera vegada, s’ha començat el procés d’acte matrícula i l’ús del campus virtual per a l’alumnat.

Per a completar aquesta oferta i com a ‘aperitiu’ també es farà el dia 13 de juliol la representació de l’obra teatral de Tomás Mestre Deixa’m que et deixe.

Els estudiants matriculats en els cursos que tindran lloc en aquesta Seu Universitària de Benissa podran allotjar-se a l’alberg del municipi de forma gratuïta.

Tota la informació i matrícula ací.

Comparteix

Icona de pantalla completa