Diari La Veu del País Valencià
Iniciatives en el Congrés del PSOE per posar fi al problema de l’aigua a la Ribera
RedactaVeu / Alzira

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que “no pot continuar més la situació que està patint la comarca de la Ribera. No és tolerable que, després de 18 anys de govern, el PP haja sigut incapaç de solucionar un problema que en la majoria de pobles del territori i de l’Estat espanyol està solucionat des del principi de la transició”. Així ha valorat Puig, en un desdejuni informatiu amb mitjans de comunicació de la comarca, el problema de l’aigua potable en la zona. Puig ha anunciat una Proposició No de Llei i una pregunta al ministre sobre aquesta qüestió perquè es “done una solució estable i de futur” al problema.

El dirigent socialista, que ha estat acompanyat pel secretari general del PSPV de València i portaveu de Medi Ambient en el Congrés, José Luís Ábalos, el secretari general del PSPV en la Ribera Alta, Robert Martínez i el secretari general en la Ribera Baixa, Jordi Major, ha insistit que el PP està portant aquestes poblacions al principi dels anys 80 “quan els ajuntaments democràtics intentaven tenir allò que era bàsic, l’aigua potable”. Per açò, ha prosseguit, “no entenc com hui es pot no tenir aigua potable en tots els domicilis” ja que, segons ha apuntat, “és un element fonamental d’igualtat i en una situació de crisi encara és pitjor perquè creixen les desigualtats”.

En aquest sentit, s’ha referit a les mesures mampreses pel PSPV en les Corts Valencianes, amb l’assistència de portaveus i alcaldes socialistes de la comarca, que va fer que el PP reaccionara amb “un espectacle vergonyós per part del portaveu del PP que es va burlar dels ciutadans dient que els votants de la Ribera s’enverinen a gust”.

Puig ha afirmat que “volem que el Govern de l’Estat espanyol, el Govern valencià i els ajuntaments donen una solució als ciutadans. A Madrid, quan hem plantejat aquesta qüestió amb altres companys, no entenen que una comarca sencera no tinga aigua potable”.

Incomplint l’Estatut

Per la seua banda, el portaveu de Medi Ambient en el Congrés, José Luis Ábalos, ha afirmat que la intenció dels socialistes “és fer visible aquesta problemàtica en el Congrés”. Així, el PSPV, en la Proposició no de Llei, recorda al Govern estatal que la Generalitat està “incomplint l’article 17 de l’Estatut que arreplega el dret dels valencians a disposar del proveïment d’aigua de qualitat. No és un servei públic més, és un dret humà”. Per açò, els socialistes també plantejaran una pregunta parlamentària en la sessió de control perquè el Govern de l’Estat espanyol diga si està fent tot el necessari per a garantir l’aigua en aquesta comarca.

A més, el secretari general del PSPV en la Ribera Alta, Robert Martínez, ha destacat la “preocupació que hi ha en la comarca sobre aquest problema” i, davant d’açò, els socialistes “seguirem insistint i anirem fins a on faça falta perquè és una situació que porta més de 15 anys sense respostes”. Finalment, el secretari general en la Ribera Baixa, Jordi Major, ha esperat que “no faça falta un programa de ‘Salvados’ perquè es faça alguna cosa en aquesta situació” i ha anunciat que, en la Diputació, el grup socialista demanarà que aquesta institució assumisca el cost de la instal·lació de filtres de carboni actiu que s’estan posant en les potabilitzadores de la Ribera.

Comparteix

Icona de pantalla completa