Diari La Veu del País Valencià
Els Verds del País Valencià anirà amb Compromís a les eleccions de 2019

RedactaVeu / Alacant.

Compromís i Els Verds del País Valencià han acordat polítiques coordinades entre els portaveus de la coalició i els alcaldes de la formació ecologista durant la reunió celebrada aquest divendres a la ciutat d’Alacant (l’Alacantí). Segons han informat, l’objectiu d’aquest acord respon al fet de concórrer junts a les eleccions del 2019. D’aquesta manera, Compromís es converteix en la veu d’ambdues formacions a les administracions supramunicipals on Els Verds del País Valencià no tenen cap representació i comencen oficialment una relació de treball fraternal, apunten.

Tots dos han pactat la presentació conjunta de proposicions no de llei, preguntes parlamentàries, així com accions compartides de cara a la negociació de pressupostos de les diferents administracions, entre diverses accions. També posar en comú iniciatives entorn a problemàtiques del sud del País Valencià que afecten el calcer, el marbre o el raïm, entre molts sectors.

Representants del Bloc, Iniciativa i Els Verds.

La col·laboració, apunta Toni Ròderic, president d’Els Verds del País Valencià, va més enllà de les accions que se’n fan ara, ja que s’apunta a les properes eleccions de 2019, perquè, segons Ròderic, amb aquest acord es pretén que “no es perda ni un sol vot progressista, de manera que els valencians vegen reflectit que sí, que n’hi ha una força política que defensarà el seus interessos en qüestions com l’infrafinançament, el corredor mediterrani i les rodalies, el deute històric, les infraestructures del camp i autònoms”.

A la reunió han assistit els portaveus de Compromís de tots els organismes supramunicipals: Gerard Fullana (Diputació), Fran Ferri, Mireia Mollà i Joan Baldoví, així com també Àgueda Micó, membre de l’Executiva Nacional de la coalició i secretaria d’Organització del Bloc. Per part d’Els Verds del País Valencià han estat els dos alcaldes de Torrevella i Villena, José Manuel Dolón i Francisco Esquembre, a més del president del partit ecologista, Toni Ròderic. També han assistit el regidor ecologista a Benidorm, Juan García García, o el congressista Ignasi Candela i la diputada per les Corts, Marian Campello, a més de membres d’Els Verds-Equo, com el secretari comarcal a les comarques del Baix Segura i Vinalopó, Pablo Perales, i militants d’Iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa