El documental ‘Tarajal’ apunta a una ‘estratègia planificada’ contra la migració


RedactaVeu / Barcelona.

Anit el Canal 33 de la Televisió de Catalunya va emetre el documental Tarajal: Desmuntant la impunitat a la frontera sud, dirigit per Xavier Artigas, Xapo Ortega i Marc Serra. El canal permet tornar a veure’l a través d’internet.

Així doncs, el film posa en antecedents els fets que esdevingueren el 6 de febrer del 2014, quan quinze persones van morir ofegades a la platja de Tarajal, a Ceuta, en intentar creuar la frontera entre l’Estat espanyol i el Marroc. Quan encara eren al mar, els efectius de la Guàrdia Civil van disparar bales de goma i pots de fum. El documental denuncia els fets i l'arxivament del cas.

Els diversos testimonis “es contraposen per construir un relat que evidencia les contradiccions i, sobretot, la sospita que no es tracta d'un simple cas de negligència policial, sinó que respon a una estratègia planificada en l'aplicació de les polítiques de control migratori”.


 

 
 
 

Comentaris

Vicenç Ramoneda República de Catalunya
1.
Maquiavèl·lica campanya de Dante Fachin i la seva parella per netejar la seva imatge.

El líder de Podemos a Catalunya, Albano Dante Fachin, ha vist en el documental Tarajal, que narra la mort d'uns immigrants en intentar entrar a Ceuta pel mar després d'una actuació totalment fora de lloc de la Guardia Civil, una gran oportunitat per netejar la seva imatge i la de la seva dona davant les vinculacions que van sorgir arran de les converses entre qui va ser ministre d'interior Jorge Fernández Díaz i el president de l'Oficina Anti Frau, Daniel de Alfonso.

Albano Dante Fachin, cap de Podemos a Catalunya, i la seva dona Marta Sibina, diputada per la formació lila a Madrid, han vist una gran oportunitat per netejar la seva imatge atacant al popular Jorge Fernández Díaz.

Cal recordar que De Alfonso i Fernàndez Diaz van utilitzar informacions de la revista Cafè amb Llet de la parella de Podemos amb l'objectiu de destrossar el sistema sanitari català convertint-se en part de la conspiració de les clavegueres de l'Estat.

Fachin i la seva dona van fer fortuna denunciant suposats casos de corrupció a la sanitat pública catalana des de la revista Cafè amb Llet. Gràcies a això van començar les seves carreres polítiques. Un dels casos més sonats va ser el cas Bagó que, després es va saber que el director de l'Oficina Antifrau De Alfonso es vantava davant el ministre de ser al darrere: "hem fet una bona plantofada amb Ramon Bagó, els hem destrossat el sistema sanitari, els hem acusat, estem fotent-los el CTT. En fi, jo sóc espanyol, ho tinc clar, però estic en una situació que haig de ballar allà", deia De Alfonso.

Un vídeo amb un milió de visites que la gent tanca en veure l'engany.

Marta Sibina apareixia en un vídeo casolà (per allò que sigui més fàcil viralitzar-lo) explicant com d'important era que el seu vídeo arribés a tots els mòbils abans de les 22:55 d'avui dissabte. El vídeo està penjat al canal d'Albano Dante Fachin i molts dels que han fet clic, en adonar-se'n, tancaven immediatament. Tot i això, el vídeo ha aconseguit un milió de visites i la jugada li hauria sortit rodona a Fachin si no fos per la ràpida reacció a la xarxa.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat