Presentació a Alacant del llibre de Francesc Gisbert sobre la comarca del Comtat

‘El misteri de la Vall de Perputxent. Descobrint la terra del Castell de l'Orxa’ inclou un mapa topogràfic de la Vall de Perpuntxent
16 gener 2017 01:00h

RedactaVeu / Alacant.

La Diputació d'Alacant i el MARQ d'Alacant han presentat El misteri de la Vall de Perputxent. Descobrint la terra del Castell de l'Orxa. Es tracta d'un llibre no venal, escrit per l'escriptor Francesc Gisbert, per a divulgar el patrimoni històric i paisatgístic de la comarca del Comtat. Gisbert, a més d'escriure el conte que dóna nom al llibre, ha estat l'encarregat de coordinar un projecte que inclou: un mapa topogràfic de la Vall de Perpuntxent, elaborat per Natxo Segura; unes il·lustracions coloristes de l'artista Maria José Ruzafa; cinc rutes de senderisme, planificades per Guillem Torres; i unes propostes didàctiques, obra dels mestres Vicent Romans i Fàtima Sanmiguel. 

En la presentació a l'Orxa, el diputat de Cultura de la Diputació d'Alacant i alcalde de Crevillent, César Augusto Asencio, va estar acompanyat de l'alcalde de l'Orxa, Arnaldo Dueñas, del gerent del Museu Arqueològic d'Alacant, Josep Albert Cortés, i del director tècnic, Manolo Olcina, a més de l'autor Franesc Gisbert i la resta de col·laboradors.

Francesc Gisbert va destacar la voluntat del llibre de divulgar i posar en valor la història del castell i tots els atractius turístics i culturals de la comarca. El llibre ha comptat amb la col·laboració de la Coordinadora pel Valencià, la qual organitzarà a l'Orxa la XXX edició de les trobades d'escoles en valencià.

 

 
next