Diari La Veu del País Valencià
El pròxim curs s’implantarà la línia en valencià a Xirivella i Picassent
Europa Press / València

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha preguntat a Català per quins motius no s’han complit els terminis de la sentència que obliga a implantar la línia en valencià en els dos centres i quina és la data per a fer-ho. Alhora, ha recordat que els serveis jurídics d’Escola Valenciana han presentat demandes per a reclamar l’execució d’aquestes ordres judicials.

Català ha respost que “mitjançant la resolució de l’òrgan competent de la Conselleria d’Educació es va procedir a l’aprovació del programa d’ensenyament en Valencià al col·legi Rei En Jaume de Xirivella i al Sant Cristòfol de Picassent, perquè siga aplicat a partir de 2013-2014”, ja que ha assenyalat que no es pot implantar a meitat de curs.

Josep Maria Pañella, per part seua, ha acusat la Generalitat de “carregar-se la línia en valencià de manera premeditada i amb traïdoria” i ha criticat que l’educació pública valenciana s’està “enfonsant”.

La consellera ha destacat l’aposta del seu departament pel valencià. Així, ha assenyalat que mentre que en el curs 1995-1996 estudiaven en valencià 74.277 alumnes, en aquest curs la xifra puja a 235.970. “S’ha triplicat el nombre d’alumnes estudiant en valencià”, ha destacat.

Col·legi de Burjassot

Prèviament, la diputada de Compromís Mireia Mollà ha preguntat a Català quines mesures té previst adoptar davant la situació en què es troba l’edifici que alberga el col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot. L’alcalde del municipi, Jordi Sebastiá (Compromís), ha seguit aquest punt des de la tribuna de convidats de l’hemicicle.

La titular d’Educació ha explicat que fa poc s’ha realitzat el finançament del sostre fals i que es portaran a terme més obres per a “continuar reforçant l’estructura de l’edifici” amb l’objectiu de “evitar riscos i perills”. Mollà ha insistit que el Consell reconeix que existix “risc” i s’ha preguntat “a què estan esperant per a construir un nou centre”. Català li ha contestat que el passat 12 abril va entrar en el registre d’Educació un escrit de l’Ajuntament de Burjassot i els dies 26 i 27 la Conselleria ja estava fent obres al centre escolar del municipi.

Comparteix

Icona de pantalla completa