Marina Albiol denuncia a Europa el magatzem de la nuclear de Cofrents


RedactaVeu / Brussel.les.

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha formalitzat una pregunta a la Comissió Europea en què alerta del projecte de Magatzem Temporal Individualitzat que Iberdrola vol construir per al combustible que gasta la central. Arreplegant la denúncia formulada per Ecologistes en Acció, Albiol subratlla que “el projecte no inclou una avaluació de l’afecció als espais inclosos en la Xarxa Natura 2000, com tampoc sembla que incloga una avaluació dels impactes radiològics, ja que el Ministeri de Medi Ambient sembla que passa per alt importants aspectes del projecte, esperem que Europa vigile ben de prop la construcció del magatzem”.

Segons entitats ecologistes, el magatzem es projecta sense una justificació tècnica i, per tant, es pot entendre que l’objectiu és perllongar la vida útil de la central: “La vida útil de la Central Nuclear de Cofrents acaba l’any 2024. Per tant, la prioritat hauria de centrar-se a gestionar el seu tancament definitiu; qualsevol altra gestió respecte a improvisacions per mantenir la central activa suposa elevar el risc d’accident amb unes conseqüències que podrien ser gravíssimes”.

“Una vegada més, s’està impedint a la ciutadania l’accés a la informació completa i correcta, tal com reconeix el Conveni d’Aarhus, un fet especialment greu tractant-se d’una central nuclear amb el perill que comporta qualsevol incidència allà”, assenyala Albiol, tot recordant que recentment la presidenta de la Comissió de Peticions de l’Europarlament, la liberal Cecilia Wikström, recordava a les autoritats espanyoles i valencianes que el medi ambient està per preservar-lo: “A Brussel·les és constant tractar aspectes relacionats amb irregularitats respecte al medi ambient, especialment temes que arriben des del País Valencià: la línia de Molt Alta Tensió de Castelló, la protecció de l’aqüífer d’Alcoi, els plans urbanístics per a Cala Mosca a Oriola... Ara, una vegada més, hem de buscar l’empara d’Europa en un nou projecte que amenaça el medi i la salut de les persones anteposant els beneficis empresarials d’una companyia energètica per damunt de la seguretat i la preservació del patrimoni natural comú. Per això, hem de reclamar a la Generalitat Valenciana una defensa decidida i valenta del nostre medi, perquè trobem que en massa ocasions els col·lectius ecologistes i conservacionistes, o la mateixa ciutadania, han de defensar-se pels seus propis mitjans d’abusos que posen en greu risc la pervivència del medi”, comenta Albiol.
 


 

Comentaris

Popotitos
4.
"Popotitos"

de Enrique Guzmán (1962)

Mi amor entero es de mi novia Popotitos
Sus piernas son como un par de carricitos
Y cuando a las fiestas la llevo a bailar
Sus piernas flacas se parecen quebrar
Popotitos no es un primor pero baila que da pavor
A mi Popotitos yo le di mi amor
Popotitos baila rock and roll
Y no la ves ni con la luz del sol
Es tan delgada que me hace pensar
Que en plena lluvia no se va a mojar
Popotitos no es un primor pero baila que da pavor
A mi Popotitos yo le di mi amor
Cuando hay aire fuerte la parece volar
A Miss Universo nunca va a llegar
Con Popotitos me voy a casar
De ahí en adelante la voy a alimentar
Popotitos no es un primor pero baila que da pavor
A mi Popotitos yo le di mi amor
  • 1
  • 0
Referéndum nacionalització ja! Nuclear sí
2.

També ha denunciat la presència russa a Siria. Li ha agarrat gust a la cadira.

  • 0
  • 0
Mi mamá me mima
1.

Sra Albiol : em sembla que el tema va de "something-funny-happened" en la Fossa Atlàntica i no del globus sonda d'Iberdrola sobre la Central de Cofrents.

Per més detalls, pot buscar-ho a Bing.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat