Nou atac lingüístic: ‘Que costumbre tenéis en este pueblo de hablar valenciano’


RedactaVeu / Castelló de la Ribera.

Un nou cas de discriminació lingüística ha arribat a la redacció d’aquest diari. En aquest cas, els fets han tingut lloc en l’àmbit sanitari i en una comarca, la Ribera Alta, majoritàriament valencianoparlant.

Maria José Doménech acudí el passat 13 de gener al Centre de Salut de Castelló de la Ribera per rebre l’atenció del servei d’Infermeria de l’ambulatori, una tasca que, segons afirma, pel seu estat de salut actual, “és habitual”. Segons relata la pacient, es va adreçar a la infermera en valencià i aquesta li va respondre que “no entenia el valencià”. Doménech li va explicar que “no sabia” dir-li el número de SIP en castellà. Aleshores, apunta, “m’increpà en dir-me que era la meua obligació saber el castellà” i, seguidament, afegeix, “em digué que saber valencià no serveix per a res, aprenga anglès i traurà més profit”. En última instància, la infermera va afegir que “quin costum teniu en aquest poble de parlar valencià”, relata Doménech a aquest diari.

La usuària de la sanitat pública valenciana ha interposat una queixa per aquest nou cas de discriminació lingüística, on manifesta que aquest atac la va fer sentir “molt malament i va agreujar la meua indisposició física, ja que pense que és un nou atac al meu dret d’expressar-me en la meua llengua. Llengua que és també oficial al meu País”, conclou Doménech.

Davant els motius que exposa en la queixa que ha fet arribar en exclusiva a aquest diari, sol·licita a la Conselleria de Sanitat que “prenga les mesures pertinents perquè jo i tots els valencianoparlants puguem expressar-nos en valencià en tots els centres que gestiona la Generalitat”.

Cal apuntar, però, que segons afirma Doménech, la infermera s’expressava contínuament en castellà i així recull ella les afirmacions en la queixa.


 

Comentaris

ricard sanz cardiel Barcelona
64.

Contra tots aquests atacs el millor que podem fer..a mes de denunciarlos ..es emplear encara mes el valencia (catala) cada dia a tot arreu...............

  • 2
  • 0
Antoni Català xativa
63.

Se le debe de abrir un expediente.

  • 3
  • 0
Joanjo Aguar Matoses Sueca, País Valencià, Marènia (o Països Catalans)
62.
Si un s'entesta en parlar castellà, és un "digno patriota español".

Si un s'entesta en parlar valencià (o català, que és el mateix), és un "radical batasunizado subversivo antisistema catalanista imperialista traidor a la patria valenciana".

Veges tu, on està l'equiparació de drets entre catalanoparlants i castellanoparlants. Es passen la "Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià" pel folre dels collons.........

Mentrestant, el puto Rajoy hi continua martellejant-nos amb el seu mantra fastigós: "Señores, hay que cumplir la Ley. Todos estamos sometidos al ImPPerio de la Ley......."

Tots, excepte ell i els seus amiguets del PP, és clar.


http://www.laveupv.com/noticia/24362/nou-atac-linguistic-que-costumbre-teneis-en-este-pueblo-de-hablar-valenciano


  • 2
  • 0
Rafel
61.

#50 Trobe que el que vol dir és que se'l sabia de memòria en valencià. Segurament quan l'infermera la va pressionar perquè li diguera el número en castellà es va posar nerviosa i no li eixia. Què hi ha d'estrany?

  • 3
  • 0
Saforenc
60.
Ancha es Castilla. Castellanots intransigents a Castella. El País és valencià i valencianoparlant i qui no ho vulga vore que se'n vaja (forasters vindran que de casa ens traura'n?). Els valencianoparlants no som gent estranya a la nostra casa, malgrat tots els esforços dels castellans intransigents. Per cert el castellà en algunes parts del món és llengua minoritzada i considerada de poca altura (EEUU, per exemple).
Senyores infermeres i metgesses castellanopartlants de la Ribera, caldrà que vagen aprenent anglés nord-americà, que ve Trump ...
  • 4
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat