Diari La Veu del País Valencià
Nou atac lingüístic: ‘Que costumbre tenéis en este pueblo de hablar valenciano’

RedactaVeu / Castelló de la Ribera.

Un nou cas de discriminació lingüística ha arribat a la redacció d’aquest diari. En aquest cas, els fets han tingut lloc en l’àmbit sanitari i en una comarca, la Ribera Alta, majoritàriament valencianoparlant.

Maria José Doménech acudí el passat 13 de gener al Centre de Salut de Castelló de la Ribera per rebre l’atenció del servei d’Infermeria de l’ambulatori, una tasca que, segons afirma, pel seu estat de salut actual, “és habitual”. Segons relata la pacient, es va adreçar a la infermera en valencià i aquesta li va respondre que “no entenia el valencià”. Doménech li va explicar que “no sabia” dir-li el número de SIP en castellà. Aleshores, apunta, “m’increpà en dir-me que era la meua obligació saber el castellà” i, seguidament, afegeix, “em digué que saber valencià no serveix per a res, aprenga anglès i traurà més profit”. En última instància, la infermera va afegir que “quin costum teniu en aquest poble de parlar valencià”, relata Doménech a aquest diari.

La usuària de la sanitat pública valenciana ha interposat una queixa per aquest nou cas de discriminació lingüística, on manifesta que aquest atac la va fer sentir “molt malament i va agreujar la meua indisposició física, ja que pense que és un nou atac al meu dret d’expressar-me en la meua llengua. Llengua que és també oficial al meu País”, conclou Doménech.

Davant els motius que exposa en la queixa que ha fet arribar en exclusiva a aquest diari, sol·licita a la Conselleria de Sanitat que “prenga les mesures pertinents perquè jo i tots els valencianoparlants puguem expressar-nos en valencià en tots els centres que gestiona la Generalitat”.

Cal apuntar, però, que segons afirma Doménech, la infermera s’expressava contínuament en castellà i així recull ella les afirmacions en la queixa.

Comparteix

Icona de pantalla completa