Diari La Veu del País Valencià
Una acomiadada del Príncep Felip, ara a l’equip que clona cèl·lules mare
Europa Press / València

Aquesta científica de 33 anys, en una entrevista a la cadena Ser, ha assenyalat que li agradaria tornar però “tal com estan les coses ara no. Tot depén de com estiga la situació”, ha apuntat.

Martí ha relatat que quan “van començar els rumors que s’anava a produir un Expedient de Regulació d’Ocupació al CIPF i la situació estava molt malament al País Valencià va començar a buscar treball en altres laboratoris. Va enviar el seu currículum al laboratori americà d’Oregon, al qual defineix com un paradís per a l’embriòleg”.

“És un dels millors llocs per a treballar”, ha destacat. I així, ha relatat, “un dia em van cridar per a dir-me que estava afectada per l’ERO i l’endemà em van cridar d’ací (Oregon) per a dir-me que estava acceptada”.

Aquesta llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de València ha comentat sobre esta qüestió que “dóna molta ràbia haver d’anar-se’n de València, on tens la família. Però, ha apuntat que està molt contenta perquè l’hagen acceptada en aquest grup d’investigació americà ja que suposa una experiència nova, però dóna molta ràbia perquè estaves molt a gust a la teua ciutat, amb la teua família, amb els teus amics, i et veus obligada a canviar de vida”.

Per aquesta raó, sobre el seu futur, ha indicat que els contractes a Oregon “es renoven cada any perquè tot depén del projecte”, tot i que ha destacat que “en principi no hi ha problema perquè compten amb ella per a cinc anys. Després ja veurem, tot depén de com estiga la situació a l’Estat espanyol, ens agradaria tornar, però tal com estan les coses ara no”, ha postil·lat.

L’ERO presentat el 2011 al CIPF va suposar 114 acomiadaments i una baixada mitjana del 12% dels sous dels treballadors que es van quedar.

Comparteix

Icona de pantalla completa