Diari La Veu del País Valencià
Forta crescuda del riu Millars al seu pas per Vila-real i Almassora

RedactaVeu / Vila-real.

Les persistents pluges registrades a les comarques del Nord han fet augmentar de forma considerable el cabal del riu Millars des de l’embassament del Sitjar fins a la desembocadura.

Així, el riu ha experimentat una important crescuda al llarg de tot el Paisatge Protegit de la Desembocadura ubicat entre les poblacions castellonenques de Vila-real, Almassora i Borriana. El Millars, des de bon matí del divendres, superava l’assut de Vila-real, també conegut com els matxos. Així mateix, l’aigua revessava els murs de contenció del pantanet de Santa Quitèria.

Aigües avall del pantanet, la policia local d’Almassora va haver de tallar al trànsit la carretera local que travessa el punt de confluència entre el riu Millars i la rambla de la Viuda.

Carretera tallada en la rambla de la Viuda.

D’altra banda, davant de l’ermita de Santa Quitèria d’Almassora, el pont que travessa el riu i uneix Vila-real amb Almassora semblava una enorme font gegant amb multitud d’aixetes. El motiu ha sigut que al pont de Santa Quitèria ha anat acumulant-se tota l’aigua que hi havia pel voltant de l’ermita.

Pont de Santa Quitèria.

Pantanet de Santa Quitèria.

Una altra de les conseqüències de la crescuda del Millars s’ha comprovat a la desembocadura tocant la mar, on de nou la gola sud de Borriana s’ha tornat a obrir perquè estava en procés de tancament natural a causa dels temporals marítims de llevant.

El Millars pel Molí del termet de Vila-real.

Comparteix

Icona de pantalla completa