Diari La Veu del País Valencià
El jutge imputa l’antiga cúpula del Banc de València i diversos empresaris
EFE / Madrid

En tres interlocutòries, el magistrat ha admés dos de les set querelles que va interposar el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) el passat mes de febrer per gestió deslleial dels exresponsables del banc valencià i d’empresaris, la majoria constructors.

La primera de les admeses va dirigida contra l’exconseller delegat Domingo Parra, el director de participacions immobiliàries del banc, Alfonso Monferrer, i els empresaris Salvador Vila, Juan Bautista Soler Luján, Fernando Polanco, el notari Carlos Pascual i Teresa Villalba, als quals imputa tres delictes d’apropiació indeguda o, alternativament, tres d’administració deslleial.


També contra les societats Salvador Vila, Urbanes de Llevant i Faverch Desarrollos com a responsables civils subsidiaris.



En una altra, el jutge imputa tres delictes d’apropiació indeguda a Parra, Monferrer i Bartolomé Cursach, i assenyala com a responsables civils a les societats Intrademallorca 2005, Magainver, Calviá Parc i Tito’s.



Finalment, en la tercera de les interlocutòries, el jutge rebutja la qüestió de competència plantejada pel Jutjat número 17 de Madrid arran de la petició de l’empresari Rafael Ruiz-Jarabo, que queda finalment imputat per l’Audiència Nacional al costat de l’expresident de Metrovacesa Joaquín Rivero i Domingo Parra per falsedat en document mercantil, temptativa d’estafa i apropiació indeguda.

Així, el jutge Pedraz, que assenyala en la seua interlocutòria al promotor Juan Bautista Soler Crespo com a partícip a títol lucratiu, investigarà en aquest cas un préstec de 312 milions a Construcciones Valencia.

Comparteix

Icona de pantalla completa