Marxa a la cimentera de Bunyol contra la incineració de residus

Més de 200 manifestants mostren el seu rebuig a una nova autorització a la multinacional CEMEX per continuar utilitzant fem tòxic i perillós com a combustible en aquesta planta
22 gener 2017 01:00h

XP / Bunyol.

La plataforma Aire Limpio Hoya de Buñol-Chiva ha celebrat aquest diumenge una marxa reivindicativa des de Bunyol fins a la cimentera de CEMEX en aquesta localitat per mostrar el rebuig de la ciutadania de la comarca de la Foia de Bunyol a l’aprovació d’una nova autorització a la multinacional CEMEX per continuar utilitzant fem tòxic i perillós com a combustible en aquesta planta.

La manifestació ha començat a la plaça de les Vendes i finalitzà a la mateixa porta de la cimentera de CEMEX.

“Volem que CEMEX deixe de contaminar l’aire de la comarca. La Generalitat Valenciana ha d’actuar ja en defensa dels veïns i veïnes de la Foia de Bunyol”, han manifestat els organitzadors.
 

La multinacional CEMEX està utilitzant com a combustible en la seua cimentera de Bunyol (la Foia de Bunyol) residus perillosos de tot tipus, fins i tot tòxics. La crema dels residus està ocasionant l’emissió a l’atmosfera de dioxines, substàncies extremadament tòxiques i altament cancerígenes que estan catalogades com a COPs: Compostos Orgànics Persistents, segons Acció Ecologista-Agró.

Actualment, CEMEX té cobertura administrativa per incinerar residus, que no per a emetre dioxines, gràcies a una Autorització Ambiental Integrada (AAI) concedida en l’any 2006 per l’anterior govern del PP. Aquest permís està a punt de caducar, però la nova Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural pretén renovar l’autorització.
 
next