Diari La Veu del País Valencià
Un pèssim tercer quart condemna el València Bàsquet davant el Reial Madrid (85-71)

Javier Cid / València.

El València Bàsquet va prendre de la mateixa medecina que li va donar l’equip valencià a Unicaja el passat dimecres en Eurocup. El conjunt dirigit per Pedro Martínez va ser molt superior al Reial Madrid en la primera part, però el líder de la Lliga ACB va reaccionar a temps i va salvar el liderat en un intens duel davant el segon classificat, un València Bàsquet que va estar per davant en el marcador durant 25 minuts i va acabar arrossegat per un pèssim tercer quart, en què només va anotar 8 punts i que el va deixar sense opcions de victòria.

Dos triples de Guillem Vives en els primers instants van ser la targeta de presentació d’un equip valencià molt seriós i rocós que amb un triple i una cistella de San Emeterio es posaven per davant gràcies a una gran defensa de Luke Sikma que parava tot intent d’atac del Madrid (2-11, min. 3). Amb el pas dels minuts, els locals es van anar acostant al marcador gràcies sobretot al seu encert des del perímetre i van aconseguir reduir les distàncies (16-21, m.10).

El Madrid va millorar en el segon acte Basaven les seues jugades en cistelles impossibles dels seus grans jugadors quan podien, ja que la fèrria defensa valenciana continuava, igual que continuaven amb eficàcia ofensiva, amb aportacions i grans minuts de Sastre, Sato i Kravstov, un fet que mantenia per davant els valencians. Als quinze minuts, el Madrid va aconseguir acostar-se a un punt amb bons llançaments exteriors, el que no va posar nerviós al seu rocós oponent que, amb un bàsquet molt pràctic i el seu domini en el rebot, va saber mantenir el control i anar-se’n al descans amb set punts d’avantatge (38-45, m.20).

La represa va començar amb un intercanvi de cistelles que va anar minant la resistència valenciana punt a punt, ja que Anthony Randolph, que tenia la mà calenta i s’atrevia de tot arreu amb el triple, els va posar amb un tir de tres per primera vegada per davant després de 25 minuts per darrere en el tanteig (51-49 m.25).

Carroll fa una safata davant la mirada de Dubljevic i l’intent de tapó de Thomas. Fotografia: València Bàsquet.

El panorama va canviar radicalment, amb un Madrid cada vegada més crescut en la seua producció ofensiva i un València Bàsquet que només va aconseguir anotar una cistella de camp en els primers huit minuts de tercer quart i que va tirar tota la feina realitzada en la primera part en un tercer quart per a oblidar (64-53, m.30) .

Les dinàmiques dels dos conjunts es van mantenir en els últims deu minuts. Els locals gaudien amb el joc de Rudy Fernández, Sergio Llull i Andrés Nocioni, que amb la confiança del marcador els entrava tot. El Madrid, amb 12 triples en el partit ja va tirar de rendes mantenint l’avantatge i situant-se com a líder ara amb dos victòries sobre els valencians, que passen de la segona a la cinquena posició.

Fitxa tècnica:

85 – Reial Madrid (16 + 22 + 26 + 21): Llull (16), Doncic (3), Taylor (4), Randolph (11) i Reyes (2) -cinc inicial-, Ayón (6), Fernández (14), Carroll (10), Hunter (5), Draper (3) i Nocioni (11).

71 – València Bàsquet (21 + 24 + 8 + 18): Vives (10), Martínez (3), San Emeterio (6), Sikma (5) i Dubljevic (4) -cinc inicial-, Kravtsov (9), Van Rossom (2), Sastre (7), Thomas (6), Sato (7), Diot (7) i Oriola (5).

Àrbitres: Antonio Conde, Fernando Calatrava i Jacobo Rial. Van eliminar per faltes Sikma (min.34) i Draper (min. 40).

Incidències: Primer partit de la segona volta de la Lliga ACB disputat al WiZInk Center de Madrid davant 10.289 espectadors.