Campanya en Twitter perquè el Vila-real utilitze el valencià

Aficionats de l'equip denuncien que han sigut bloquejats des del compte de Twitter del club per demanar l'ús del valencià


Javier Cid / València.

La xarxa social Twitter s’ha omplit de piulades en contra de la no utilització del valencià com a llengua vehicular per part del Vila-real degut al fet que la majoria d’aficionats de l’equip de la Plana Baixa parla aquesta llengua. El detonant ha sigut l’últim partit, el derbi valencià entre el Vila-real i el València, en el qual la megafonia ho va anunciar tot en castellà, un fet del qual s’han queixat alguns aficionats mitjançat piulades. La resposta de l’equip? Bloquejar els usuaris.

D’aquesta manera, l’etiqueta ha recorregut la xarxa i més gent ha demanat al Vila-real que el seu corporativisme i les seues intervencions en xarxes siguen en valencià. Fins i tot, Acció Cultural ha fet una piulada per anunciar que realitzarà una campanya perquè el valencià siga la llengua vehicular del Vila-real.


Així, La Veu ha pogut parlar amb alguns dels aficionats i aficionades que han denunciat aquest fet. Paula, sòcia del Vila-real i assídua al nou Estadio de la Cerámica (en castellà el nom) assegura que “ja en Nadal vaig enviar una piulada al Vila-real per dir que havien desitjat bon nadal en tots els idiomes menys en valencià i la seua resposta va ser bloquejar-me. Hui també han bloquejat el meu germà i molta més gent. És una vergonya perquè fins i tot el president parla en valencià”.


A més, @SiciliaAragones afegeix que “des de fa un temps diferents aficionats del Vila-real s’estan queixant al club pel baix ús que fa del valencià. Hui hem descobert que el Community Manager del Vila-real ens havia bloquejat a mi i a altres usuaris que s’havien queixat com ara @Gilloblu13 o @SergiMenero” i assegura que “posteriorment hem tingut una conversa amb el Vila-real en què ens acusava de mentir”.


Davant aquests fets, el Vila-real ha readmès alguns dels aficionats quan ha vist que el problema creixia, però es considera necessària una resposta oficial del conjunt de la Plana Baixa als seus aficionats i aficionades.
 
La Veu

Comentaris

Índia Vila-real
9.

No té cap respecte per l'afició ni pel país. Però els polítics tampoc han fet res per què allò no passara, el camp es municipal, alguna cosa tindran a dir!!!! Que ens representen!!!! Ara no està el PP a Vila-real, és tindria que notar més!!!!

  • 2
  • 0
Siciliano Aragonés Niàgara
8.
#7 Hola Jaume,

Jo ja vaig començar una campanya per tot l'esport en valencià. Era molt ambiciosa i molta gent hi va participar, la Veu em va ajudar publicant una sèrie d'articles i amb molt esforç vaig contactar amb alguns polítics valencians que es varen limitar a fer retweet i donar suport amb alguna piulada. Però el suport no es va materialitzar en accions polítiques. Cal recordar que molts equips reben subvencions de la Generalitat i que esta podria demanar com a requisit el foment del valencià.

Per si t'interessa, ací tens informació de la campanya https://www.change.org/p/benvolguts-presidents-de-clubs-esportius-valencians-i-de-les-federacions-esportives-valencianes-demanem-la-normalitzaci%C3%B3-de-l-%C3%BAs-del-valenci%C3%A0-a-les-p%C3%A0gines-webs-i-xarxes-socials

Una abraçada i gràcies pel teu comentari!
  • 4
  • 1
Jaume el Barbut Oriola
7.
Ara tocaria començar a engegar les mateixes campanyes per a demanar la normalització de la llengua també als clubs de l'Hèrcules CF i de l'Elx CF, i retornaren els noms originals dels seus respectius estadis: La Vinya per l'actual Rico Pérez, i el de Nou Estadi o fins i tot millor Altabix pel de Martínez Valero. Ben mirat, i sent ambiciosos fins i tot podríem demanar què retiraren les banderetes dels colls de les samarretes dels jugadors i les substituiren per qualsevol senyereta que sonara a valencià (què com tots sabem és sinònim d'alacantí i d'il.lictà).
  • 5
  • 0
Castellonenc Castelló de la Plana
6.

#5 Podem dir, sense faltar a la veritat, que a Vila-real funciona perfectament el PACTE DEL BOTÀNIC, PPSOE-Compromís-Podemos.

Que què ??

  • 1
  • 0
Castellonenc Castelló de la Plana
5.
L'equip de futbol de la ciutat de Vila-real està en mans d'un empresari franquista, i com a bon franquista, és blaver i ofrenador de "noves glòries a España", Fernando Roig Alfonso, amiguet de Francisco Camps i col.laborador amb la seua política corrupta a través de l'empresa Valmor, que amb un dèficit de més de 40 milions d'€uros, el corrupte d'Alberto Fabra va comprar per 1 €uro, fent-se càrrec la Generalitat (és a dir amb els nostres diners) dels 40 milions de deute.

Començant pél nom de l'equip, que no el vol normalitzar i està funcionant encara amb el nom franquista de la ciutat, "Villarreal", desprès de més de 30 anys que l'ajuntament el va normalitzar per unanimitat de tots els partits polítics,ademés prohibeix l'entrada de senyeres quatribarrades i senyeres independentistes al camp, quan venen els aficionats del Barça els catxegen a l'entrada i retenen les ensenyes catalanes, amb l'agravant, que la bandera de la cituat de Vila-real, és la senyera quatribarrada i l'escut el rombo quatribarrat.

Com s'explica en aquest article, sempre utilitza el Castellà, la "lengua del Imperio", com a bon franquista considera que la llengua dels valencians és de poca categoria i "aldeana", però si en alguna ocasió es vegera obligat a emprar el Valencià, estic segur que com a bon blaver, utilitzaria el Valencià no normatiu.

Aquest energúmen s'ha apoderat del club i de l'estadi municipal, convertint-lo en una pancarta publicitària del seu negoci i del negoci dels seus amiguets "EL ESTADIO DE LA CERAMICA", amb les marques de les empreses comercials seues i dels seus "amiguitos del alma".

Tot això ho fa amb el beneplàcit del PPSOE i Compromís que governen l'ajuntament, l'alcalde de la ciutat membre del PPSOE, un tal José Benlloch té una admiració malaltissa péls rics i els diners, a part de ser un beato descarat que no es perd un sola professó.

Fa un temps el tal Benlloch, va concedir la medalla d'or de la ciutat de Vila-real a una serie d'empresaris de la ceràmica que abusen descaradament dels treballadors, no paguen hores extres, violen el dret dels treballadors a la seua propia imatge prohibint-los portar barba o pintarse les ungles a les dones, o fer-se tatuatges, etc.

El raonament i l'explicació de l'alcalde "beato-socialista" per a concedir aquelles medalles d'or, va ser que aquelles empreses pagaven mólt d'IBI i a la caixa municipal li anava mólt bé.

Ara el tal Benclloh i els seus compinxes de Compromís, han abandonat l'estadi municipal en mans de l'empresarti franquista, permetent-li tota classe d'abusos, canvi de nom de l'estadi, nom en castellà, eliminació dels simbols municipals, la bandera de la ciutat i l'escut, utilització del nom NO LEGAL i franquista de la cituat "Villarreal", per a l'equip, etc.

Així estan les coses a Vila-real, governada per descervellats venuts a l'Esglèsia i el capital franquista.
  • 12
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat