ACPV mobilitza els socis per fer front al menyspreu del valencià al futbol

Toni Gisbert: ‘La gent de Vila-real ha de dir al seu club que això no està bé’


SFJ / València.

Ahir aquest diari es feia ressò de la polèmica suscitada a les xarxes socials al voltant del menyspreu cap al valencià que havia mostrat el Vila-real Club de Futbol, tant en el darrer partit contra el València CF com posteriorment a la xarxa social twitter, on va “blocar” els usuaris que demanaven l’ús de la llengua als perfils oficials i a l’estadi.

A les xarxes es va posar en marxa una campanya (#VilarealEnValencià) per  a demanar l’ús del valencià i alhora denunciar l’actitud del club al seu perfil de twitter. Cal ressaltar que quasi automàticament després que aquest diari informara de la campanya i recollira les accions, el perfil oficial del Vila-real començà a piular en valencià i a desblocar seguidors.

Acció Cultural (ACPV) va dir la seua ràpidament, ja que diversos socis de l’entitat procedents de les comarques del nord del País Valencià, ja havien fet arribar queixes per aquesta actitud de l’equip de futbol, com així ens confirma Toni Gisbert. “Ens han arribat queixes sobre aquests fets, tant privades com públiques, al nostre servei jurídic i lingüístic i, per tant, portarem endavant una campanya”, ens apunta el secretari d’ACPV.


Reaccions d'ACPV al Twitter.

“Com que tenim implantació territorial i tenim bastant socis a Vila-real, la gent ens manifestava que estava indignada. Ahir començarem a dissenyar una campanya” que recollirà el sentit del que denuncien des de la Plana Baixa. “La farem a nivell de país, però volem que es visualitze a nivell local i comarcal, és a dir, que el moviment ha de ser local perquè la gent de Vila-real ha de dir al seu club que això no està bé”. La campanya, però, serà extensible a altres clubs valencians que amaguen la llengua. “Ens adherim des del País Valencià al fet que es moga des de Vila-real”, conclou Gisbert.

La campanya tardarà uns dies a concretar-se perquè ara mateix “estem movent diversos sectors” per dur-la endavant.
 
 
 

Comentaris

Micalet
7.

Al País Valencià absolutament tot ha d'estar escrit en valencià.
No fer-ho, és un insult a la intel·ligència.
Ja és hora que foragitem la dictadura assassina.

  • 2
  • 1
ΣΥΝΕΔΡΟΣ
6.
Prouinciae toti quam maximum potest militum numerum imperat (erat omnino in Gallia ulteriore legio una), pontem qui erat ad Genuam iubet rescindi.

Prouinciae toti quam maximum potest militum numerum imperat (erat omnino in Gallia ulteriore legio una), pontem qui erat ad Genuam iubet rescindi.

Prouinciae toti quam maximum potest militum numerum imperat (erat omnino in Gallia ulteriore legio una), pontem qui erat ad Genuam iubet rescindi.

Prouinciae toti quam maximum potest militum numerum imperat (erat omnino in Gallia ulteriore legio una), pontem qui erat ad Genuam iubet rescindi.
  • 0
  • 6
Ferran
5.
ACPV estava negociant amb qui calia, la incorporació de la competència lingüística plena a la llei de la funció pública. I explicant que dir-ne 'requisit' és fer el joc als contraris al prinicipi d'igualtat, que estableix que tots els ciutadans han de rebre un tractament equivalent. És la denominació que usa la premsa espanyolista i els partits contraris a la normalització del valencià. Finalment, ha estat eixe diàleg, gràcies a la participació i a la bona disposició de tots els integrants (sindicats i administració) el que ha dut a bon port l'esmentada incorporació de la plena competència lingüística (en els dos idiomes oficials, perquè encara que resulte difícil caure en el compte, el castellà també és 'lingüístic'!). Allí és on estava ACPV; precisament on calia #1
  • 3
  • 7
Castellonenc Castelló de la Plana
3.
L'equip de futbol de la ciutat de Vila-real està en mans d'un empresari franquista, i com a bon franquista, és blaver i ofrenador de "noves glòries a España", Fernando Roig Alfonso, amiguet de Francisco Camps i col.laborador amb la seua política corrupta a través de l'empresa Valmor, que amb un dèficit de més de 40 milions d'€uros, el corrupte d'Alberto Fabra va comprar per 1 €uro, fent-se càrrec la Generalitat (és a dir amb els nostres diners) dels 40 milions de deute.

Començant pél nom de l'equip, que no el vol normalitzar i està funcionant encara amb el nom franquista de la ciutat, "Villarreal", desprès de més de 30 anys que l'ajuntament el va normalitzar per unanimitat de tots els partits polítics,ademés prohibeix l'entrada de senyeres quatribarrades i senyeres independentistes al camp, quan venen els aficionats del Barça els catxegen a l'entrada i retenen les ensenyes catalanes, amb l'agravant, que la bandera de la cituat de Vila-real, és la senyera quatribarrada i l'escut el rombo quatribarrat.

Com s'explica en aquest article, sempre utilitza el Castellà, la "lengua del Imperio", com a bon franquista considera que la llengua dels valencians és de poca categoria i "aldeana", però si en alguna ocasió es vegera obligat a emprar el Valencià, estic segur que com a bon blaver, utilitzaria el Valencià no normatiu.

Aquest energúmen s'ha apoderat del club i de l'estadi municipal, convertint-lo en una pancarta publicitària del seu negoci i del negoci dels seus amiguets "EL ESTADIO DE LA CERAMICA", amb les marques de les empreses comercials seues i dels seus "amiguitos del alma".

Tot això ho fa amb el beneplàcit del PPSOE i Compromís que governen l'ajuntament, l'alcalde de la ciutat membre del PPSOE, un tal José Benlloch té una admiració malaltissa péls rics i els diners, a part de ser un beato descarat que no es perd un sola professó.

Fa un temps el tal Benlloch, va concedir la medalla d'or de la ciutat de Vila-real a una serie d'empresaris de la ceràmica que abusen descaradament dels treballadors, no paguen hores extres, violen el dret dels treballadors a la seua propia imatge prohibint-los portar barba o pintarse les ungles a les dones, o fer-se tatuatges, etc.

El raonament i l'explicació de l'alcalde "beato-socialista" per a concedir aquelles medalles d'or, va ser que aquelles empreses pagaven mólt d'IBI i a la caixa municipal li anava mólt bé.

Ara el tal Benclloh i els seus compinxes de Compromís, han abandonat l'estadi municipal en mans de l'empresarti franquista, permetent-li tota classe d'abusos, canvi de nom de l'estadi, nom en castellà, eliminació dels simbols municipals, la bandera de la ciutat i l'escut, utilització del nom NO LEGAL i franquista de la cituat "Villarreal", per a l'equip, etc.

Així estan les coses a Vila-real, governada per descervellats venuts a l'Esglèsia i el capital franquista.

Podem dir, sense faltar a la veritat, que a Vila-real funciona perfectament el PACTE DEL BOTÀNIC, PPSOE-Compromís-Podemos.

Que què ??
  • 12
  • 3

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat