Diari La Veu del País Valencià
El Govern estatal declararà ‘zona catastròfica’ les comarques afectades pel temporal

RedactaVeu / València.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest dimarts a València que el Govern inclourà aquest divendres la declaració de zona greument afectada per una emergència de protecció civil –la nova forma que substitueix la de zona catastròfica– de les comarques del País Valencià afectades pel temporal d’aquests dies, en el Reial decret que aprovarà el Consell de Ministres.

Així mateix, s’ha compromès al fet que en Setmana Santa el litoral valencià, greument afectat per les pluges i la nevada, estiga reparat per a l’arribada de turistes. “No tinguen dubte que el Govern treballarà intensament en què açò siga així. Des del minut u es treballarà per a restablir les zones afectades pel temporal”, s’ha compromès De la Serna.

Així ho ha anunciat el ministre de Foment a València, després de mantenir aquest dimarts una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a abordar les conseqüències del temporal que en els últims dies ha afectat el País Valencià. Puig ha valorat la trobada com a “positiva” i ha destacat el compromís del Govern per a “reposar els serveis bàsics” i “donar cobertura a les persones que s’han vist afectades”.

De la Serna ha destacat la coordinació existent entre les diferents administracions en les tasques d’Emergències i ha atribuït els problemes ferroviaris i l’embós de l’A-3 a la “situació tan excepcional” que s’ha viscut en la regió valenciana.

Per això, ha avançat que aquest dimecres en la reunió de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáez de Santamaría, amb els sotssecretaris dels diferents ministeris s’abordarà la inclusió de la zones afectades greument per una emergència de protecció civil en el Reial decret que el Consell de Ministre aprovarà aquest divendres per a atendre les actuacions per danys causats pel temporal del passat mes de novembre.

“Hi ha un compromís del Govern per incloure els danys del temporal dins de zones afectades greument per una emergència de protecció civil en el Reial decret que aprovarà el Consell de Ministre”, ha destacat De la Serna.

El president Puig i el ministre De la Serna al Palau de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa