Diari La Veu del País Valencià
El model laboral de l’Hospital de La Ribera revertit es coneixerà en març

RedactaVeu / València.

La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha demanat aquest dimarts “una mica més de paciència” perquè el model laboral que s’aplicarà en el departament sanitari de la Ribera després de la reversió al sistema públic es comunicarà a finals del pròxim mes de març després del procés de diàleg obert amb tots els agents implicats.

La titular de Sanitat valenciana, després de signar la renovació del conveni per a fer front al copagament farmacèutic, ha explicat sobre aquest tema que la decisió de la reversió “està ja presa”, però que el model laboral que s’aplicarà a la plantilla “es comunicarà dins del termini i en la forma escaient”. Així, ha demanat “una mica més de paciència” perquè encara que és conscient que es tracta d’una qüestió que impacienta, “s’ha d’acabar de parlar amb els sindicats i amb la resta d’actors implicats”. “Ens hem compromès a aquest diàleg i és el que estem fent”, ha destacat.

Carmen Montón. Foto: EP.

Així, ha recordat que “es va avançar la decisió de reversió del sistema públic un any i mig abans del previst en el contracte per a poder tenir debat i diàleg permanent amb els treballadors”. Així, ha emmarcat la reunió de la passada setmana amb el Comitè d’empresa dins de les trobades que s’han mantingut fins a hui i que continuaran mantenint “l’any i escaig que ens queda”.

Crida a la “tranquil·litat”

Per açò, ha reiterat el missatge de “tranquil·litat i normalitat” perquè la decisió de finalitzar el contracte d’Alzira ja està presa com “quedava clar en el Pacte del Botànic” i com va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig: “Anirem fent aquest recorregut amb la màxima tranquil·litat i el màxim rigor”, ha garantit.

En aquest sentit, ha insistit que la decisió de reversió és “un compromís d’aquest Consell i que va més enllà de qualsevol interferència que es puga suscitar”. En aquesta línia, ha rebutjat comentar l’informe de la Sindicatura de Comptes que es va filtrar la passada setmana ja que “encara no és oficial” i falta el període d’al·legacions “en el cas que foren oportunes”. “Actuaré amb prudència, i sobre filtracions que desconec no opinaré”, ha aclarit.

En qualsevol cas, ha insistit que “el que estem fent és seguir el mandat i el compromís que va adquirir el Consell amb la ciutadania, ja que era una cosa que estava en els programes electorals dels tres partits que sustenten el Consell i no podem fer res diferent a la paraula donada als ciutadans que van votar aquests tres partits”.

Montón ha explicat que s’està a l’espera que es finalitzen les auditories a totes les concessionàries, que serviran per a “controlar les empreses” després de “la laxitud” que hi havia en l’època anterior. En aquest sentit, ha lamentat que el jutjat d’instrucció número 4 de València “haja hagut d’investigar per malversació B2B, vinculada a Ribera Salut, tot i que si hi haguera hagut una miqueta més de control no hauríem d’estar fent front a aquesta situació que ve a complicar una finalització de contracte ja suficientment complexa”. “Nosaltres el que volem és controlar al màxim les empreses perquè complisquen l’obligació d’allò que van signar en els contractes en el seu moment”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa