Diari La Veu del País Valencià
La UA dissenya una app per a facilitar la presa d’anotacions a persones sordes o amb baixa visió

RedactaVeu / Alacant.

Ability Connect‘ és el nom de la nova aplicació gratuïta que ha dissenyat la Universitat d’Alacant (UA) amb la finalitat de facilitar l’aprenentatge de persones sordes i persones amb baixa visió o dislèxia. Així, l’aplicació permet que mentre un company pren anotacions en un iPad pro, la persona amb discapacitat pot veure-les en el seu dispositiu en temps real així com arxivar-les, modificar-les i consultar-ho a posteriori.

L’eina està dissenyada per José María Fernández, del Centre de Suport a l’Estudiant (CAU) de la UA, amb la col·laboració de l’estudiant del Màster Universitari en Desenvolupament de Programari per a Dispositius Mòbils de la UA, José Carlos Alfaro, i el suport de la Fundació Vodafone Espanya.

Amb l’objecte de proporcionar oportunitats d’aprenentatge inclusives i eficaces per a tot l’alumnat, aquesta aplicació permet la comunicació en temps real de diversos dispositius per Bluetooth, encara que també es pot utilitzar mitjançant wifi o dades mòbils. D’aquesta manera, mentre un voluntari pren anotacions en un iPad pro del que succeeix en la pissarra o el que diu el professor o professora, l’estudiant pot seguir en el seu dispositiu el contingut que està introduint el seu company així com arxivar-ho, modificar-ho i consultar-ho a posteriori.

Alumnes utilitzant l’app ‘Ability Connect’. Foto: UA.

Concebuda per a dispositius mòbils amb Sistema Operatiu iOS d’Apple, Ability Connect també pot ser utilitzada per a la traducció d’idiomes i per a realitzar subtitulat en esdeveniments.

‘Ability Connect’ està disponible per a la seua descàrrega de forma gratuïta en l’Apple Store.

Comparteix

Icona de pantalla completa