Diari La Veu del País Valencià
L’UJI competirà en l’Amazon Robotics Challenge 2017 de Japó
RedactaVeu / Castelló de la Plana

Aquesta competició en què participarà el Laboratori de Robòtica de l’UJI està patrocinada per Amazon amb l’objectiu de fomentar la recerca en manipulació robòtica perquè els robots puguen eventualment manejar objectes de forma autònoma en els magatzems de l’esmentada empresa.

Hui en dia, cap robot industrial pot reconèixer ni tan sols una xicoteta fracció dels milions d’articles que Amazon ven, i molt menys arreplegar-los, agafar-los i moure’ls amb seguretat, per la qual cosa la recol·lecció i estiba automàtica i comercialment viable en entorns no estructurats és encara un repte important.

L’objectiu declarat d’Amazon és “enfortir” els llaços entre les comunitats robòtiques industrials i acadèmiques i “promoure solucions obertes i compartides a alguns dels grans problemes de l’automatització no estructurada”. El repte combina reconeixement d’objectes, reconeixement de poses, planificació d’agafada, manipulació flexible, planificació de moviment, planificació de tasques, execució de tasques i detecció i recuperació d’errors.

Aquesta és la tercera edició del repte i s’ha incrementat la complexitat de les tasques: ara, no solament el robot ha d’arreplegar objectes predefinits dels prestatges i guardar-los, sinó que també ha de ser capaç de reconèixer i manipular objectes desconeguts de caixes a prestatgeries i viceversa, provant les capacitats d’adaptació dels robots.

L’equip de l’UJI seleccionat està format principalment per membres de RobInLab, juntament amb estudiants del Màster Erasmus Mundus en Robòtica Avançada. RobInLab té experiència prèvia en aquesta competició, ja que va participar en la primera edició del repte.

El prototip desenvolupat serà adaptat a partir d’un robot Baxter, de Rethink Robotics, i serà sotmès a un procés d’avaluació, validació i demostració al laboratori de l’UJI que reprodueix les condicions del desafiament.

Més informació en RoboCup 2017 i RobInLab UJI.

Comparteix

Icona de pantalla completa