Diari La Veu del País Valencià
Una plataforma canalitza l’oferta i demanda d’ocupació centrada en internacionalització
RedactaVeu / València

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, i la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, han presentat recentment la plataforma en línia Exportjobs, “que entronca amb dos objectius fonamentals de la Conselleria d’Economia Sostenible, com són el foment de l’ocupació juvenil i l’impuls a la internacionalització”.

Rafa Climent ha indicat que “ExportJobs naix amb tres objectius bàsics: canalitzar l’oferta i demanda de recursos humans, mostrar l’oferta formativa d’universitats i centres formatius i canalitzar l’oferta i demanda de pràctiques lectives i no lectives. Tot açò en l’àmbit de la internacionalització”.

El conseller ha destacat la necessitat de seguir apostant per la internacionalització com una garantia per reforçar la competitivitat de les empreses, “l’especialització en internacionalització constitueix una gran oportunitat tant per als demandants d’ocupació com per a les empreses immerses en processos d’internacionalització, atès que la incorporació d’aquests recursos humans redunda en un clar guany de competitivitat i afavoreix l’ocupació sostenible i de qualitat en el context de l’actual escenari global i del nou entorn socioeconòmic”, segons Climent.

María Dolores Parra i Rafa Climent. Foto: Twitter IVACE.

Per la seua banda, la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha ressaltat que “el capital humà és una de les peces fonamentals per augmentar la competitivitat de les empreses”. És per això que “ExportJobs naix precisament del nostre coneixement i experiència amb les empreses, amb els professionals de la internacionalització i amb l’ecosistema formatiu de la Comunitat Valenciana. Volem posar a la disposició d’empreses i joves amb inquietuds en internacionalització una plataforma útil que facilite als joves trobar ofertes d’ocupació d’empreses exportadores i a les empreses accedir a perfils especialitzats, una demanda que ens realitzen habitualment”, ha explicat la directora general.

“La internacionalització és una opció estratègica que requereix una profunda reflexió sobre el model actual de la companyia i fonamentalment sobre el paper que vol exercir en el mercat mundial. Sovint les companyies es troben amb molts obstacles en el seu procés d’internacionalització, com ara falta de capacitat i experiència dels recursos humans en l’àmbit internacional, estratègies comercials incorrectes, inadaptació de l’oferta, mala elecció en els canals de distribució… És ací on l’Administració juga un paper important”, ha assegurat Parra.

L’IVACE, que actuarà com a mediador en aquesta plataforma, també l’allotjarà en la seua web.

Comparteix

Icona de pantalla completa