Diari La Veu del País Valencià
Compromís insta la Diputació a col·laborar en la tornada de la Dama d’Elx
RedactaVeu / València

Compromís Diputació d’Alacant traslladarà al ple de la institució una moció en la qual demana que la Diputació col·labore activament amb l’Ajuntament d’Elx i la Generalitat en la recuperació de la Dama a Elx.

Aquesta proposta es realitza davant la negativa del Govern estatal de cedir temporalment la peça ibera al municipi il·licità on va ser descoberta, la qual cosa, per al portaveu adjunt de Compromís en la Diputació, José Manuel Penalva, “no té cap justificació, ja que una cessió temporal de la dama suposaria un gran impuls turístic per al municipi il·licità”. A més a més, amb ella es pretén que “el Govern estatal veja de forma clara que és un element de vital importància per al desenvolupament turístic d’Elx”, segons Penalva.

Compromís explica que “no es tracta d’una lluita partidista per qui es posa la medalla de la tornada de la Dama a Elx”. Per això, “no entendríem la negativa de cap dels grups de la corporació a aquesta iniciativa”, afirma Penalva, qui també denuncia que César Sánchez, president de la Diputació d’Alacant, “té un deute amb Elx per deixar-lo fora de la publicitat del Patronat de Turisme per a Fitur”. En aquest sentit, el portaveu ha assenyalat que “quan es tracte de la lluita per la tornada de la Dama a Elx sempre comptaran amb el suport de Compromís perquè es tracta d’una qüestió de justícia que la Dama puga tornar a Elx”.

Cal apuntar que en resposta a la pregunta del Senador de Compromís Carles Mulet, el Govern espanyol ha assenyalat que la Dama d’Elx havia de romandre a Madrid “per raons d’índole històrica” i perquè pertany a una col·lecció estable.

Segons la formació nacionalista, aquesta situació aprofundeix en la històrica reclamació del municipi Il·licità de la tornada temporal o definitiva de la Dama “i per açò, Compromís presentarà una moció en el pròxim ple de la Diputació amb la finalitat que la institució s’implique a fons en la tornada de la Dama a Elx”.

Comparteix

Icona de pantalla completa