Diari La Veu del País Valencià
El Mapa de Sòl Industrial, disponible per a ‘analitzar i planificar polítiques empresarials’
RedactaVeu / València

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general de l’IVACE, Júlia Company, ha presentat el Mapa de Sòl Industrial del País Valencià “una eina única, útil, dinàmica i col·laborativa que ens permetrà analitzar i planificar polítiques empresarials”.

Aquest mapa és una plataforma elaborada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i l’Institut Cartogràfic de València “que permet actualitzar el cens industrial dels últims 11 anys que estava buit de contingut”, segons Climent, i que està disponible en la web de l’IVACE.

Resulta una eina útil per a prendre decisions estratègiques en matèria de desenvolupament de nous sòls industrials, planejar millores en les infraestructures per a afavorir els polígons industrials aïllats, dissenyar ajudes per a zones amb necessitat de creixement industrial, així com redistribuir els recursos per a ajudar a la consolidació de zones estratègiques en funció de la proximitat a infraestructures de comunicació.

El mapa disposa en l’actualitat d’informació de 274 polígons i navegant pels filtres de cerca es pot generar la informació que l’usuari necessite.

Climent ha agraït la bona rebuda que aquesta iniciativa ha tingut entre els ajuntaments, federacions i associacions empresarials, al mateix temps que ha animat els ajuntaments perquè facen arribar a l’IVACE les dades de les seues àrees empresarials per a seguir completant i actualitzant el mapa.

Objectius complits

El desenvolupament i posada en marxa del Mapa del Sòl Industrial era un dels molts objectius que la Conselleria d’Economia Sostenible s’havia marcat al començament d’aquesta legislatura, així com d’altres més genèrics com el foment del sòl industrial, que comporta la divulgació dels polígons empresarials existents, la promoció i ordenació de nous emplaçaments així com la millora dels actuals.

Un altre dels objectius d’aquesta conselleria era elaborar l’esborrany de l’avantprojecte de la Llei d’Àrees Empresarials, que aquest dimarts es va presentar a les associacions i federacions empresarials.

“A aquestes dues accions cal afegir -ha indicat Climent- les ajudes a la industrialització i a la millora dels polígons així com el pla estratègic de la indústria de la Comunitat, que estarà enllestit per a l’estiu i que permetran desenvolupar el nostre programa de reconstrucció de la indústria valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa