Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència Nacional farà pública aquest dijous la sentència sobre l’ERO de RTVV

RedactaVeu / València.

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha indicat a través del seu perfil de Twitter, aquest dimecres, que l’Audiència Nacional els ha informat que dijous al matí farà pública la sentència sobre la demanda de nul·litat de l’ERO de RTVV.

Aquest sindicat es va adherir a la demanda que va fer en solitari CGT per tal de requerir la nul·litat de l’ERO que en 2013 va extingir els contractes de tota la plantilla de RTVV.

Tots els sindicats que exerceixen l’acusació en la causa, sis en total, titllaren la llei d’inconstitucional i d'”acte de rebel·lia” contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia valencià que va declarar nul l’ERO, amb què va deixar sense efecte els acomiadaments. Els representants dels sindicats també han denunciat durant la seua exposició d’al·legacions que “no existeix” causa econòmica per a l’execució de l’acomiadament col·lectiu.

Constitucional

A l’inici d’aquest judici en l’Audiència Nacional, l’advocat de la Generalitat Valenciana va defensar la constitucionalitat de la llei autonòmica que va permetre el tancament de RTVV al·legant que la prestació d’eixe servei públic és únicament competència del Govern autonòmic.

Comparteix

Icona de pantalla completa