Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència Nacional sentencia que l’ERO de RTVV s’ajusta al dret

RedactaVeu / València.

Intersindical Valenciana ha anunciat a través de les xarxes socials que l’Audiència Nacional ha sentenciat que l’ERO de RTVV s’ajusta al dret, per tant desestima la impugnació realitzada inicialment per CGT i recolzada per cinc sindicats més.

El Tribunal, en una sentència de 90 fulls de la qual ha estat ponent el president de la sala, Ricardo Bodas, explica les raons per les quals s’han de refusar totes les qüestions de nul·litat plantejades pels demandants i argumenta que segons el seu criteri la llei que va suprimir el servei públic de televisió va ser l’única sortida a un projecte exhaurit, amb un grup que travessava una situació econòmica calamitosa, una plantilla sobredimensionada.

La sentència assenyala que davant d’aquesta situació es va optar per una via, la supressió del servei, “que va suposar una esmena a la totalitat a la gestió privada dels seus responsables i reconèixer objectivament que no es va saber gestionar degudament per part dels seus responsables”.

Des d’Intersindical han explicat que actualment estan llegint en deteniment la sentència de 90 pàgines, però ja han acompanyat aquesta afirmació a Twitter d’un hashgtag que defineix les seues intencions, #nocallarem.

CGT ha anunciat també a través de les xarxes socials que presentaran un recurs davant el Tribunal Suprem arran d’aquesta sentència.

A més, Intersindical Valenciana ha fet saber que el Comité d’Empresa deRTVV farà declaracions als mitjans a les 12 hores en la Plaça de Manises de València.

Antecedents

CGT va presentar a l’abril de 2014 una demanda col·lectiva contra l’Expedient de Regulació en què sol·licitava la seua nul·litat i que es condemnara l’empresa a la readmissió dels treballadors. També CCOO i Intersindical es personaren en el procediment.

El judici per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) extintiu de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) es va celebrar el passat 11 de gener, amb la presència de nombrosos extreballadors de l’ens.

L’Audiència Nacional va suspendre aquest judici al juliol de 2014 fins que el Tribunal Constitucional (TC) es pronunciara sobre el recurs que va interposar el PSOE contra la llei autonòmica que en 2013 va permetre el tancament de l’ens públic. L’alt tribunal va rebutjar el 28 de setembre el recurs dels diputats socialistes perquè es va modificar la legislació després del canvi de govern en la Generalitat i que no es trobaren vicis en el procediment legislatiu. Després d’açò, es va fixar data de judici per a l’11 de gener de 2017.

CGT, l’únic dels sindicats amb representació en el Comitè d’empresa de RTVV que no va subscriure l’acord d’acomiadament aconseguit entre la direcció de la ràdio i televisió públiques i la representació dels treballadors, va presentar a l’abril de 2014 una demanda col·lectiva contra l’ERO, sol·licitava la seua nul·litat i que es condemnara l’empresa a la readmissió dels treballadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa