Diari La Veu del País Valencià
La Llei Wert trenca el consens i retrocedeix en drets lingüístics
ACN / València

Sota la pancarta ‘No a les retallades en educació, aturem la LOMCE’ els concentrats han alertat que la nova llei d’educació trenca el consens amb la comunitat educativa i amb els partits de l’oposició i que suposarà un retrocés en drets lingüístics en un territori com el País Valencià, malmès per les retallades.

En aquest sentit, el president de FAPA-València, Josep Ricart Revert, ha denunciat que al País Valencià “hi ha alumnes que tan sols mengen un cop al dia, escoles que cauen per manca de manteniment, xiquets que no els paguen el tiquet-menjador o el bono-llibre”.

Revert ha afegit que hauria d’haver una sola Llei educativa i que tingués petites modificacions amb el pas del temps i no que els alumnes vagen “d’un costat a un altre”.

“No volem retornar a l’Espanya del 60”, ha dit Revert, considerant que amb els canvis en el model d’ensenyament pel que fa al català “volen aniquilar la nostra llengua”. El president de FAPA-València alerta però que “no van a poder acabar amb el valencià i amb nosaltres, però és una pena que retrocedim. El problema no és la LOMQE és el senyor Wert”.

El secretari general de la federació d’ensenyament de CC.OO al País Valencià, Miguel Ángel Vera, ha dit que després de l’ajornament de la Llei Wert de divendres passat el govern espanyol ha perdut l’oportunitat “de consensuar amb la comunicat educativa i la resta de partits, no ha estat així, ha anat a un esborrany partidista”. Vera ha lamentat que el text consolide les retallades que al País Valencià es traduiran en el comiat d’uns 10.000 docents.

Comparteix

Icona de pantalla completa