Diari La Veu del País Valencià
‘Art al Jardí’ Botànic de València conclou amb una exposició i un taller de pintura

RedactaVeu / València.

Aquest diumenge dia 29 de gener, el Jardí Botànic de València acull una jornada especial de cloenda de l’exposició Art al Jardí, una mostra que explora els vincles entre art i natura i que aporta una visió innovadora del món de la botànica. Durant tot el dia, l’entrada al Jardí serà lliure, se celebraran visites guiades de la mà del Gabinet de Didàctica i de les comissàries de la mostra, Almudena Armenta i Teresa Guerrero, i s’impartirà un taller de pintura en què es reproduirà una de les obres de la mostra. A més, es podrà adquirir el catàleg de la mostra.

En Art al Jardí, exposició que ha ocupat les dues sales del Jardí des del passat 12 de novembre, 15 artistes membres del grup d’investigació Arte, Ciencia y Naturaleza de la Universitat Complutense de Madrid posen la creativitat artística al servei de la ciència i la investigació. Les obres exposades són interpretacions artístiques del món vegetal fruit de diversos projectes duts a terme a institucions com el CSIC o el Reial Jardí Botànic de Madrid juntament amb obres inèdites realitzades expressament per al Botànic. La Natura és, per tant, la protagonista indiscutible del conjunt dels diversos llenguatges individuals utilitzats (escultures, fotografies, resines, alumini, talles en fusta, etc.) que configuren una visió innovadora del món de la botànica a través de la creativitat i la sensibilitat dels artistes participants.

Paral·lelament, al llarg de la mostra, s’ha celebrat un Cicle de Conferències en què quatre professionals del camp artístic i científic convidaven a reflexionar sobre els vincles entre art i món vegetal, amb un caràcter científic, filosòfic i estètic.

Comparteix

Icona de pantalla completa