Alerta groga per fort vent i neu hui dissabte als extrems nord i sud del País Valencià

La cota de neu se situarà entre els 1.000 i els 1.300 metres a les comarques del nord i centrals, mentre que el risc per ratxes de vent amb intervals “d'intensitat forta” afectarà tota l'àrea mediterrània
28 gener 2017 01:00h

RedactaVeu / València.
 
Les comarques del nord i centrals del País Valencià estan aquest dissabte en risc --alerta groga-- per fort vent,  neu i fenòmens costaners aquest últim dissabte del mes de gener, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET),  
 
AEMET destaca com a fenomen “significatiu” el vent fort en tota l'àrea mediterrània. La cota de neu se situarà entre els 1.000 i els 1.300 metres a les comarques més septentrionals de la demarcació de Castelló -i a les centrals-, mentre que  el risc per ratxes de vent amb intervals “d'intensitat forta” afectarà tota l'àrea mediterrània, amb fenòmens costaners al litoral nord del País Valencià.

En conjunt, un total de 22 demarcacions de l'Estat espanyol estan, aquest 28 de gener, en risc per precipitacions, vent, neu, fred i fenòmens costaners, segons AEMET. Per vent, estaran en risc groc les del nord de les demarcacions d'Alacant i Castelló; en risc per temperatures mínimes, la de Conca, i per precipitacions, les de Barcelona, Girona i Tarragona. A més, els fenòmens costaners posaran en risc les costes de Castelló, Mallorca, Eivissa i Formentera.

A les comarques del sud del País Valencià, els cels estaran poc nuvolosos o amb alguns núvols alts. La cota de neu se situarà entre els 800/1.000 metres en la resta de la Península i pujaran durant el dia en el nord-oest. Les temperatures experimentaran pocs canvis i el vent serà del nord a Balears i de component oest en la Península, amb intervals d'intensitat forta en l'àrea mediterrània.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next