Diari La Veu del País Valencià
La CUP diu ‘sí’ als pressupostos del Govern de Puigdemont, però amb condicions
RedactaVeu / Barcelona

La CUP ha acordat aquest dissabte, en el Consell Polític celebrat a Vilafranca del Penedès, donar el sí als Pressupostos del Govern català. La decisió resultant del Consell Polític dels anticapitalistes és que dos diputats de la CUP votaran a favor dels comptes perquè aquests prosperen. El resultat definitiu ha sigut de 39 vots a favor, 22 en contra i 2 abstencions.

Un total de 57 representants de les territorials i les huit organitzacions que orbiten els cupaires s’han reunit a Vilafranca del Penedès per a decidir si es donava el vistiplau als pressupostos que han negociat el Govern i JxSí.

El portaveu del Secretariat Nacional dels cupaires, Quim Arrufat, en roda de premsa després del Consell Polític, i el Grup d’Acció Parlamentària reunits Vilafranca del Penedès han confirmat que la CUP dirà ‘sí’ als pressupostos del govern. Els cupaires -que han avalat que els comptes aniran endavant per 39 vots a favor, 22 en contra i 2 abstencions. D’aquesta manera, 2 diputats votaran a favor i 8 s’abstindran quan es voten definitivament al Parlament.

Un ‘sí’ amb data de caducitat

Ara bé, és un “‘sí’ condicional”. “Té data de caducitat”. En aquest sentit, Arrufat ha posat sobre la taula que el límit cupaire és la celebració d’un referèndum com a màxim aquest setembre, acordat així al Debat de Política General. “Si no hi ha referèndum, la CUP retira el suport al Govern i provocarà que hi hagi noves eleccions”, ha advertit. La diputada Eulàlia Reguant ha assegurat que el Govern ha amagat “el cap sota l’ala” a l’hora d’afrontar polítiques socials i redistributives: “Esperem que expliquin per què no és possible apujar els impostos a les rendes més altes”

Durant el Consell Polític al municipi de l’Alt Pendès, s’ha escoltat la veu de les bases després que, des d’aquest dimecres, es reuniren en les 13 assemblees territorials per a posicionar-se. A la reunió d’aquest dissabte, han intervingut 57 veus de les bases entre representants de les territorials i membres del Grup d’Acció Parlamentària (GAP), que aglutina les huit rganitzacions que donen suport a la candidatura de l’esquerra parlamentària al Parlament. L’última oferta del Govern català per als comptes es troba sobre la taula des de dilluns.

Comparteix

Icona de pantalla completa