L’alumnat del Màster en Ginecologia Oncològica de l’UJI inicia les seues pràctiques

Les pràctiques d'aquest Màster, impulsat per la Càtedra Medtronic, es realitzen a l’Hospital General Universitari

 

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

L’alumnat de la primera edició del Màster en Ginecologia Oncològica, impulsat per la Càtedra Medtronic de Formació i Investigació Quirúrgica de la Universitat Jaume I, ha començat durant aquest mes de gener les seues pràctiques en la Unitat de Ginecologia Oncològica i la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdomino-Pèlvica (UMCOAP) de l’Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS).

Al llarg de dos mesos, l’estudiantat de postgrau i especialistes en ginecologia oncològica, s’integrarà a temps complet en aquests dos departaments per conèixer els protocols d’actuació i la forma de treballar, amb tasques assistencials durant el matí i tasques investigadores a la vesprada que simultanieja amb rotacions en els altres dos hospitals que formen part del programa de pràcticum del màster, l’Hospital Provincial de Castelló i l’Hospital General Universitari de València.
 

 
El màster té com a principal objectiu la formació multimodal d’especialistes en cirurgia oncològica. Mitjançant un programa que combina la teoria amb importants períodes de pràctiques tutoritzats per professionals d’aquest àmbit sanitari, l’alumnat comparteix experiències en ginecologia i cirurgia oncològica mínimament invasiva. Fins ara, no ha existit una subespecialització en ginecologia oncològica a Espanya, i eren els especialistes en ginecologia i obstetrícia els professionals de tractar aquestes malalties.
 

 
La Càtedra Medtronic de formació i investigació quirúrgica sorgeix de la voluntat del professorat de la Unitat Predepartamental de Medicina de l’UJI i de l'empresa Covidien-Medtronic de promocionar la recerca i la docència en el camp de la cirurgia.
 

Per a això, la Càtedra fomenta la formació quirúrgica de professionals implicats en la cirurgia a través de cursos, jornades científiques i reunions; treballa en el desenvolupament de noves tècniques quirúrgiques; impulsa la recerca de nous materials i instrumentació en el camp de la cirurgia; i promou la formació quirúrgica en el grau i en el postgrau universitari.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat