Diari La Veu del País Valencià
El PSPV marca l’agenda ‘per compassar el treball a les Corts amb les reivindicacions a Madrid’
RedactaVeu / València

La trobada, que estarà encapçalada pel president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, se celebrarà demà a la seu socialista de Blanqueries i hi assistiran tots els diputats autonòmics i nacionals. L’objectiu d’aquestes noves jornades interparlamentàries no és un altre que “establir una agenda valenciana que compasse el treball que es realitza des de les Corts i el Consell amb les reivindicacions al Govern de Madrid”.

“Volem seguir treballant i pressionant perquè les reivindicacions històriques dels valencians s’incloguen per fi en l’agenda de l’Executiu i passem de parlar del ‘problema valencià’ a la ‘solució valenciana’”, ha apuntat la portaveu adjunta del grup socialista, Ana Barceló, per a qui és fonamental “la coordinació entre totes les administracions públiques per a seguir construint un futur esperançador” per al País Valencià.

D’aquesta forma, les jornades de treball, que estaran presidides i inaugurades pel president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, comptaran amb la presència de tots els diputats autonòmics, els membres del Congrés i del Senat. “Les jornades seran un marc de trobada que ens permeta reflexionar sobre el treball que realitzem en els últims mesos tant en les Corts com en el Congrés, ara que entrem en l’equador de la Legislatura”, ha assenyalat Barceló abans d’incidir que els valencians van dipositar en el PSPV la seua confiança “i hem de respondre’ls amb propostes, amb idees i amb iniciatives legislatives que canvien efectivament les seues vides”.

La idea de les jornades és planificar les principals accions a dur a terme de forma coordinada tant a les Corts com al Congrés “perquè puguen engegar-se al més prompte possible”. Això sí, tal com ha afirmat Barceló, “sense perdre de vista que el Govern espanyol ha de corregir amb urgència la discriminació que venim patint”. Un fet, aquest últim, que també es detallarà durant la reunió de treball, de la mateixa manera que els diputats estatals explicaran el seu paper d’“oposició útil” a Madrid, amb mesures importants com el fet d’haver aconseguit la pujada del salari mínim interprofessional o la reforma de la LOMCE.

Dimarts vinent els diputats socialistes tornaran a visitar una desena d’Ajuntaments de tota la Comunitat per a explicar les principals lleis aprovades pel Consell així com per a reunir-se amb els principals agents econòmics, socials o educatius dels municipis i escoltar les seues propostes i necessitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa