La pressió social fa que el Vila-real CF rectifique: ja s’escolta la megafonia en valencià

L’speaker de l'últim partit del club tauleller va fer servir el valencià després de la campanya en Twitter feta pels aficionats


Xavier Pérez / Vila-real.
 
“Alineacions del nostre Vila-real: amb el número 1, Asenjo, amb el 2, Mario, amb el número 3, José Ángel, amb el 23, Bonera, amb el 12, Álvaro…” Sí, el valencià tornà aquest dissabte a El Madrigal, ara ‘Estadio de la Cerámica’, amb la disputa del partit de Primera divisió entre el Vila-real i el Granada, després que l’equip de Fernando Roig l’eliminara en el derbi contra el València CF. L’speaker tornà a cantar les alineacions, gols i salutacions en la nostra llengua.

I és que cal recordar que Twitter es va omplir de piulades en contra de la no utilització del valencià com a llengua vehicular per part del Vila-real, ja que la majoria d’aficionats de l’equip de la Plana Baixa parla aquesta llengua. El detonant va ser el derbi valencià entre el Vila-real i el València, en el qual la megafonia ho va anunciar tot en castellà, un fet que va fer bullir les xarxes. En aquella ocasió, la resposta del club va ser bloquejar els usuaris.

Arran d’aquesta agressió del club tauleller, alguns aficionats realitzaren una campanya per Twiter perquè el valencià siga llengua pròpia del club.

Fins i tot Acció Cultural va fer una piulada per anunciar que realitzarà una campanya perquè el valencià siga la llengua vehicular del Vila-real, fets que La Veu del País Valencià va denunciar en diversos articles i un editorial.
 

Rectificar és de savis, però encara falten moltes accions perquè la nostra llengua siga la preferent a l’esport, sobretot al futbol d’elit.

 


La Veu
 

Comentaris

David València
23.
#21 Lo Senia no és frontera.... pero passes el riu i a Catalunya guanya ERC i al País Valencià el PP. El problema és q la majoria de valencians no es senten ni nacionalment valencians( murió fallera) i encara menys d eixos països inexistents q tu dius
  • 0
  • 0
Lanza tus penas al viento
22.

Les taxes del speaker del Yellow Submarine:

En blaver : 30%
En estranger : 70%

Feu el càlcul i voreu--és p'a morir-se de risa!

  • 0
  • 0
Esquellot
21.
#20 Jo soc valencià dels Països Catalans perque lo Senia no es frontera, tu de la nasió valensiana..y murió fallera, i ja està, tots contents. Tinc suficient, amb que reconegues que el nostre problema es al cor de la caverna..
  • 1
  • 0
David València
20.
#18 Home dir q "pateixes" amb el Barça és molt dir eh? Fins i tots als 70 el Barça tenia més titols q el València. El Barça és més q un club per als seus seguidors per a mi no significa res. A les Marines guanyen "les bessones" Madrid/ Barça, x molt q poseu excuses la realitat és la q és, vos feu dels equips q sempre guanyen. La gent al PV( el 99,9%) és fa del Barça perque guanya, no xq respete més la nostra llengua. El Girona ho respecta tant o més q el Barça però no guanya res x això no vos feu del Girona, ah et recorde q Barcelona tmbé és una "provincia" si ens posem puristes..
#19 A mi em passa el mateix, sóc del València encara que siga d´un xinés i el club estiga espanyolitzat. És q saps? Sóc Valencià del cap i casal, però d acastellanat res, sempre parle valencià i vull canviar el meu país i el meu club. Altres en canvi vos feu d ´un club català q està a 300 km q guanya quasi sempre xq sino guanyeu ploreu en comptes de canviar el PV ,l´equip del Vila-real, Castelló.. etc. Qui és ací el renegat? El que és d un equipo d fora ets tu, no jo:).
  • 0
  • 1
Esquellot
19.
#17 Això heu diuen els xiquets xicotets i els indocumentats. Soc del Barça desde el 78(mil milions de gràcies pare), guanye, perga o aunque segueixca de per vida amb el patrocini qatari. Lo que no seré mai es un xoto renegat i acastellanat, que critica a rabiar a un altre valencià, per ser d´un equip que respecta, mima i potencia la seua llengua i la seua cultura(infinitament més que el València), i que "curiosament" es la mateixa que parle jo.
  • 2
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat