La pressió social fa que el Vila-real CF rectifique: ja s’escolta la megafonia en valencià

L’speaker de l'últim partit del club tauleller va fer servir el valencià després de la campanya en Twitter feta pels aficionats


Xavier Pérez / Vila-real.
 
“Alineacions del nostre Vila-real: amb el número 1, Asenjo, amb el 2, Mario, amb el número 3, José Ángel, amb el 23, Bonera, amb el 12, Álvaro…” Sí, el valencià tornà aquest dissabte a El Madrigal, ara ‘Estadio de la Cerámica’, amb la disputa del partit de Primera divisió entre el Vila-real i el Granada, després que l’equip de Fernando Roig l’eliminara en el derbi contra el València CF. L’speaker tornà a cantar les alineacions, gols i salutacions en la nostra llengua.

I és que cal recordar que Twitter es va omplir de piulades en contra de la no utilització del valencià com a llengua vehicular per part del Vila-real, ja que la majoria d’aficionats de l’equip de la Plana Baixa parla aquesta llengua. El detonant va ser el derbi valencià entre el Vila-real i el València, en el qual la megafonia ho va anunciar tot en castellà, un fet que va fer bullir les xarxes. En aquella ocasió, la resposta del club va ser bloquejar els usuaris.

Arran d’aquesta agressió del club tauleller, alguns aficionats realitzaren una campanya per Twiter perquè el valencià siga llengua pròpia del club.

Fins i tot Acció Cultural va fer una piulada per anunciar que realitzarà una campanya perquè el valencià siga la llengua vehicular del Vila-real, fets que La Veu del País Valencià va denunciar en diversos articles i un editorial.
 

Rectificar és de savis, però encara falten moltes accions perquè la nostra llengua siga la preferent a l’esport, sobretot al futbol d’elit.

 


La Veu
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat