Diari La Veu del País Valencià
22.500 euros per a la Falla Militar i sense autorització
RedactaVeu / València

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha preguntat a la Comissió d’Hisenda de l’Ajuntament de València els motius pels quals es va autoritzar el passat divendres una despesa de 41.242€ per a Falles, de les quals més de la meitat es gastaren en la Falla Militar.

Ribó ha assenyalat que sense entrar en l’interés de la ciutat de València a dedicar 22.573€ a una falla militar, el motiu de fons és el ‘com s’han gastat els diners’. Segons l’informe del Servei Fiscal de Despesa, s’han gastat ‘sense haver estat autoritzats i sense prèvia fiscalització’ com indica la llei.

S’han gastat ‘prescindint totalment i absolutament del procediment de concessió de subvencions i amb la sospita de què es podria apreciar l’existència de fraccionament en el contracte menor’.

Estem convençuts a més que s’ha fet cas omís a les mateixes Bases d’Execució del Pressupost que obliga suspendre la tramitació de l’expedient si hi ha informe de disconformitat que afecta a reconeixement d’obligacions o ordenació de pagaments.

Aquesta situació anòmala no es produeix en una despesa nova. Tot el contrari, una part important de la despesa, més del 54%, correspon a la Falla de les Forces Armades. Dóna la casualitat, a més, que enguany complia vint-i-cinc anys, la qual cosa fa suposar que l’experiència municipal en aquet tema és suficient, abundant i periòdica com per a poder realitzar prèviament amb suficient exactitud una disposició de despesa ajustada a les necessitats reals de l’esdeveniment.

Compromís ha lamentat l’incompliment de la legalitat vigent en temes tan sensibles com els de gestió de la despesa. Per a Ribó, “Barberà, per no respectar, no respecta ni les normes que ha votat a l’Ajuntament, les Bases d’Execució Pressupostària. Una pràctica que ha estat denunciada per l’Auditoria de Despeses de 2011 o més recentment per la mateixa Sindicatura de Comptes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa