Soler desmunta ‘l’invent’ de l’oposició sobre la pressió fiscal i la reforma tributària

El benefici fiscal obtingut per la Generalitat és de 5 milions d’euros i no de 800
31 gener 2017 01:00h

EP / València.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha xifrat en cinc milions d’euros els beneficis fiscals que ha obtingut la Generalitat amb la reforma tributària que ha engegat. Per açò, ha titllat d’"inventada" l'estimació de 800 milions de pressió fiscal de més que va denunciar l'oposició.

Així ho ha indicat Soler en un desdejuni informatiu organitzat pel Fórum Europa Tribuna Mediterrània, on ha remarcat que el que ha fet la Generalitat Valenciana ha sigut "redistribuir" i que pague més el que més té. "Tan senzill com açò", ha puntualitzat.

Així, ha remarcat que la reforma tributària tenia un objectiu "molt clar" i era "revertir el caràcter regressiu que hi havia". Al seu parer, aquest canvi és "lògic" no únicament d'un govern progressista, sinó d’”una democràcia avançada".

"Han dit que hem carregat 800 milions de més de pressió fiscal als valencians tot i que el saldo de tota la reforma tributària que hem fet és de cinc milions de benefici fiscal per a la Generalitat valenciana", ha remarcat Soler qui ha subratllat que el que ha fet el seu departament ha sigut "redistribuir" i que pague més el que més té.

La Veu
 
next