Diari La Veu del País Valencià
TV3 mostrarà a Catalunya ‘la realitat’ del Centre d’Internament d’Estrangers de València

RedactaVeu / València.

TV3 ha comprat els drets del documental valencià La porta blava, dirigit per la periodista valenciana Alícia Medina, i l’emetrà el proper dia 8 de febrer (22.17h) pel Canal 33 de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació i a través de la web de la corporació, segons ha informat la productora, Diodo Media, a través d’un comunicat.

La Porta Blava pretén posar en evidència la realitat del Centre d’In­ternament d’Estrangers de Sapadors, ubicat a la ciutat de València. El llargmetratge dirigit per la periodista Alicia Me­dina, tot i estar focalitzat en el CIE de València, té una “mirada global sobre el fenomen repressor del col·lectiu migrant”, expliquen. “El nostre objectiu és obrir un debat públic sobre l’existència dels CIE. Per això, agraïm a la televisió pública catalana que haja apostat pel nostre documental”, declara la directora. La Porta Blava és un projecte modest sense cap tipus d’ajuda institucional dut a terme per la productora valenciana Diodo Media, formada per Marina Sanjuán, Javi Rumí i Alicia Medina.

El presumptes maltractaments i vexacions, el paper del jutge de control, el racisme institucional o l’existència d’uns centres en els quals es priva de llibertat a persones que no han comés cap delicte són alguns dels temes que tracta la cinta. “Creiem que existeix una política d’invisibilització respecte als CIE i entenem que és hora que es coneguen les històries ocultes darrere el mur de Sapadors’, declara la directora Alicia Medina.

El llargmetratge La Porta Blava ha estat seleccionat en sis festivals de cinema a nivell estatal i, des de la seua estrena a la Universitat de València el 2015, s’han organitzat més de 60 projeccions a l’Estat espanyol i Llatinoamèrica.

Per altra banda, apunten que el documental opera sota una llicència Creative Commons, així que un cop s’emeta a TV3, Diodo Media el publicarà en obert a Internet. Es permetrà compartir el documental reconeixent l’autoria, però no s’autoritzarà l‘ús comercial de l’obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s’ha de fer amb una llicència igual a regulada en l’obra original.

Comparteix

Icona de pantalla completa