Diari La Veu del País Valencià
La Fundació Bromera guardona l’escriptora i editora Rosa Serrano
Redactaveu / València.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura guardona l’escriptora i editora Rosa Serrano amb el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura, premi que es lliurarà el divendres 3 de febrer, a partir de les 20.30 h, a l’Hotel Astoria de València. Hi assistiran representants del món polític, cultural i de l’ensenyament, així com familiars i amics, que acompanyaran l’editora de Tàndem eixa nit.

Aquest reconeixement distingeix aquelles persones o entitats que, gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou aquesta entitat sense ànim de lucre, com ara el foment de la lectura i l’ús del valencià.

En 2017, el consell del Patronat de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha considerat atorgar aquest guardó a Rosa Serrano, una persona compromesa que compta amb una trajectòria indiscutible amb vocació de servei a la ciutadania. Com a ensenyant, editora, escriptora, activista sociocultural o des del feminisme, aquesta incansable lluitadora s’ha convertit en una de les figures més significatives de la cultura valenciana.

La nit de divendres el director de la Fundació Bromera, Josep Antoni Fluixà, entregarà a la guardonada l’escultura dissenyada per l’artista Ramon Pla, qui ha inspirat la seua obra en la sensació de llibertat que aporta la lectura.

L’acte de lliurament serà conduït per la companyia de teatre El Crit, que oferirà un fragment d’El nou Tirant, una experiència trepidant de transformació, besos furtius, ferides que cremen i traïcions sagnants. Els actors contaran i cantaran la història del Tirant amb l’emoció amb què va ser escrita.

Amb motiu de la primera edició d’aquest premi, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha publicat una entrevista del periodista Adolf Beltran a Rosa Serrano.

Comparteix

Icona de pantalla completa