Diari La Veu del País Valencià
Compromís presenta a l’Alcúdia la cooperativa elèctrica ‘Som Energia’
RedactaVeu / l’Alcúdia

Aquesta setmana s’ha presentat a l’Alcúdia la Cooperativa Elèctrica ‘Som Energia‘ una alternativa ecològica que et garanteix que el 100% de l’energia que utilitzes a la teua casa és verda, és a dir procedent de fonts renovables, com el sol o el vent. Suposa igualment, una alternativa a les grans companyies com Iberdrola, Gas Natural o Endesa, amb les quals molts consumidors es troben a disgust.

Marina Ribes, de Compromís per l’Alcúdia i sòcia de ‘Som Energia’, va explicar que el Consell General de Coalició Compromís havia decidit recolzar aquesta iniciativa, com una forma d’apostar per les energies renovables i verdes, així com contractar l’energia de les seues seus amb aquesta cooperativa.

Raül Carbonell, soci de ‘Som Energia’ i enginyer de l’empresa Monsolar, aposta per canviar l’actual model energètic del nostre país, consumidor principalment de fonts d’energia procedents de combustibles fòssils petroli, gas o urani amb un alt grau de dependència exterior. “Aquest model és malbaratador i molt ineficient”, assegura.

‘Som Energia’ aposta per crear energia localment a partir de fonts renovables, per distintes raons: perquè s’acaba el petroli accessible a bon preu, per seguretat energètica, massa dependència exterior amb zones conflictives, pels efectes sobre el canvi climàtic que provoca l’ús de combustibles fòssils i per afavorir la producció descentralitzada i l’economia local.

Andrés Montesinos, coordinador del Grup Territorial de València de ‘Som Energia’, va explicar que és una cooperativa sense ànim de lucre, que actualment compta amb 8.000 socis i més de 6.000 contractes de llum a tot l’Estat espanyol. En aquests moments produeix 350.000 kilowatts amb una inversió de 3’5 milions d’euros. Els socis de ‘Som Energia’ poden efectuar fins a 5 contractes de llum en distintes vivendes.

Els valors que va destacar de ‘Som Energia’ són que els seus socis “són membres implicats i oberts a la participació, l’existència de transparència i control democràtic, la participació financera de tots els socis mitjançant xicotetes aportacions per promoure els projectes, l’autonomia i independència, col·laboracions amb altres cooperatives i l’enfocament a la comunitat local”.

Comparteix

Icona de pantalla completa