Diari La Veu del País Valencià
El València Bàsquet venç i deixa el Cedevita de Zagreb tocat (71-58)

Javier Cid / València.

El València Bàsquet va aconseguir vèncer el Cedevita Zagreb malgrat estar ja classificat com a primer de grup per als quarts de final de l’Eurocup. Aquest triomf podria atorgar-li el factor pista en les semifinals o en la final i deixa l’equip croata prop d’una eliminació que es produirà si guanya l’Unicaja.

Durant els tres primers minuts, va semblar que no hi hauria partit. El València anotava fàcil i els exteriors del Cedevita s’obstinaven sense èxit a protagonitzar el joc del seu equip (9-0, minut 3). Però tot va canviar quan l’equip croat va començar a fer girar el seu joc al voltant de l’efectiu Marc Bilan i amb l’entrada de l’exjugador del València Bàsquet, John Shurna, qui va anotar sense pietat cap al seu exequip deu punts quasi consecutius (17-25, minut 13).

Quan pitjor anaven les coses per al València, va aparèixer la figura de Pierre Oriola per anotar 12 punts en el segon quart, un fet que li va tornar la iniciativa al València Bàsquet, així com el comandament del marcador en el descans (35-34, minut 20).

El València Bàsquet va tornar al camp amb les idees molt clares i amb un San Emeterio com a estilet i en només un parell de minuts els locals es van posar en disposició de trencar el partit i van obligar Mrsic a demanar un temps mort (46-36, minut 23). El Cedevita, no obstant això, no es va donar per vençut i amb un bon Bilan i la visió de Katic als comandaments, va fer que el marcador s’ajustara al final del tercer quart (57-51, minut 30).

Oriola intenta fer una cistella davant l’oposició dels jugadors de l’equip croata. Fotografia: València Bàsquet.

En l’últim quart, els equips, ja cansats, no anotaven amb tanta fluïdesa. El Cedevita sols va ser capaç d’anotar set punts mentre que, pel València, Dubljevic i Sastre es van combinar per tancar un partit que serveix al València Bàsquet per continuar per la bona senda i millorar els seus possibles encreuaments en semifinals i final de l’Eurocup.

Fitxa tècnica:

71 – València Bàsquet (15 + 20 + 22 + 14): Diot (7), Rafa Martínez (-), San Emeterio (11), Sikma (8), Kravtsov (4) −cinc titular−, Thomas (-), Van Rossom (2), Sato (4), Dubljevic (8), Vives (5), Oriola (13) i Sastre (9).

58 – Cedevita Zagreb (19 + 15 + 17 + 7): Boatright (8), James (2), Tomas (-), Zganec (4), Bilan (17) −cinc titular− Kruslin (2), Katic (7), Shurna (14), Begic (-) i Arapovic (4).

Àrbitres: Shemmesh (ISR), Silva (PER) i Baumanis (LET). Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la cinquena jornada de la segona fase de l’Eurocup, disputat al pavelló de la Font de Sant Lluís davant 6.300 espectadors.