Climent: ‘La digitalització de les empreses no és una opció, és el camí per a ser competitius’

“És imprescindible formar les persones perquè estiguen en condicions d'obtenir les màximes prestacions que ofereix la digitalització"
1 febrer 2017 01:00h

RedactaVeu / València.

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha assenyalat davant 200 empresaris que "la digitalització de les empreses no és una opció, és el camí per a ser més competitius".

Climent ha inaugurat la jornada València Indústria Connectada 4.0, organitzada per la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (FEMEVAL), l'Associació d'empreses de Consultoria Terciari Avançat (AECTA ) i els instituts tecnològics de la Fusta-Moble i Metalmecànic (AIDIME) i l'Elèctric (ITE), on s'ha abordat la importància de la Indústria 4.0 i s'han exposat casos pràctics d'empreses.

"La digitalització −ha afegit Climent− és un gran recurs per propiciar la innovació, ja que ens permet disposar de grans quantitats de dades, fàcilment transformables en informació; per açò és imprescindible formar les persones perquè estiguen en condicions d'obtenir les màximes prestacions que ofereix la digitalització".

Rafa Climent ha informat que la seua conselleria, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), té marcat un full de ruta autonòmic per aconseguir la digitalització plena de la indústria i el desenvolupament del sector de les tecnologies de l'electrònica, informació i comunicació del País Valencià.
 
Aquest full de ruta quedarà reflectit en l'Agenda Indústria 4.0, en la qual està treballant l’IVACE juntament amb els clústers d'empreses innovadores, instituts tecnològics, universitats, habilitadors digitals i les empreses manufactureres i de béns d'equip.

L'elaboració de l'Agenda Indústria 4.0 té l'objectiu de contribuir a l'evolució d'un model productiu sostenible, intel·ligent i integrador mitjançant la digitalització i l'actuació alineada del sector públic-privat.

"És el moment adequat per donar un salt qualitatiu i quantitatiu per construir una economia sostenible en el temps, menys subjecta als vaivens dels cicles econòmics i que ens permeta avançar cap a l'economia del coneixement".

Amb aquestes premisses, Climent ha assenyalat que l’IVACE desenvoluparà instruments de suport enfocats a la transformació digital de les empreses i impulsarà i tindrà una presència activa en projectes, xarxes i plataformes nacionals i europees en matèria d'Indústria 4.0, "per afavorir la dinamització del territori a través d'una major connexió entre l'oferta cientificotecnològica i la indústria".

Dues convocatòries d'ajudes obertes

En l'actualitat, l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) té obertes dues convocatòries dirigides a impulsar la transformació digital en les empreses.

Una d'aquestes és CREATEC-CV, a través de la qual l’IVACE finança la contractació de serveis d’R+D, de personal investigador i tècnic, així com la compra de béns d'equip en les xicotetes empreses innovadores de base tecnològica del País Valencià.
L'altra és DIGITALITZA-CV, dirigida al fet que les empreses facen més eficients els seus processos productius incorporant tecnologies d'últimes generació.

Climent s'ha mostrat optimista amb el resultat d'ambdues convocatòries, el termini de de sol·licitud les quals finalitza el 28 de febrer per a CREATEC-CV i el 9 de març per a DIGITAIZA-CV.
 

La Veu
 
next