Diari La Veu del País Valencià
El mite del Genovés creix amb un còmic

PilotaVeu / València.

Aquest matí s’ha presentat al Centre Cultural la Nau el còmic Paco Cabanes, el Genovés: l’heroi esportiu dels valencians. (Reclam Editorial). Els protagonistes de l’esdeveniment, després de fer-se les fotos amb l’escultura de l’humanista valencià Lluís Vives, han començat l’acte a l’aula Gonzalo Montiel i de seguida s’ha notat la gran expectació i devoció que encara genera un dels millors esportistes valencians de tots els temps, ja que l’escenari escollit per a la presentació s’ha quedat xicotet i, com solia passar quan jugava el mite, estava ple de gom a gom.

A la taula i presidint l’acte estava el mateix Paco Cabanes; el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, i el director de la càtedra de pilota, Vicent Añó.

Tampoc s’han volgut perdre l’acte Sebastià Giner, coordinador de pilota valenciana de la Generalitat; Josep Miquel Moya, director general d’Esports, i els autors del còmic, Sergi Durbà i David Sarasol. A més a més, hi estaven presents tots els mitjans de comunicació que informen sobre el nostre esport. Així com Pere Revert, alcalde del Genovés.

Una de les il·lustracions del còmic. Fotografia: Reclam Editorial

En les seues intervencions, Ariño ha destacat que la Universitat de València dóna suport a la pilota valenciana des de fa molt de temps i que seguirà fent el mateix durant molts anys més.

Marzà ha explicat que estan fent tots els possibles per donar suport a la pilota i que ara mateix porten molts projectes entre mans, entre ells el projecte estrela de pilota a l’escola i la creació de la càtedra de Pilota, en la qual estan treballant braç a braç per millorar tots els aspectes possibles. També ha anunciat que a banda de tenir un format en paper, el còmic estarà penjat en breu en la web de la Conselleria per a tots aquells que el vulguen llegir.

Añó ha explicat els projectes que està duent la càtedra endavant i ha afirmat que van apostar per la creació del còmic presentat hui i que estan treballant per dignificar l’esport dels valencians. A més a més, segons ha dit, prompte es publicaran més llibres relacionats amb l’esport valencià per excel·lència.

Les autoritats, editorial amb Laura Granell, amb Paco Cabanes durant la presentació. Fotografia: Ulisses Ortiz.

El Genovés ha agraït la feina que està fent la UV i la Conselleria a favor de la pilota i ha confessat que es troba molt devanit pel treball i pel fet que la figura de Paco Cabanes siga coneguda per molta gent i sobretot pels més menuts, ja que el còmic anirà destinat al públic juvenil en gran mesura.

Els autors del llibre, Durbà i Sarasol, han confessat que per a ells fer un còmic del mite de la pilota ha sigut un privilegi i se senten afortunats d’haver tingut aquesta oportunitat.

Paco Cabanes “El Genovés” amb David Sarasol i Sergi Durbà. Fotografia: Ulisses Ortiz.

Comparteix

Icona de pantalla completa