Comença la 68a edició de la Volta Ciclista al País Valencià amb Nairo Quintana com a reclam

El guanyador de la Volta Ciclista a Espanya i una etapa reina espectacular seran les delícies d’un recorregut amb nivell
1 febrer 2017 01:00h
Quintana

Javier Cid / València.

La 68a edició de la Volta Ciclista al País Valencià, que es disputa de l'1 al 5 de febrer, compta aquest any, com a principals atractius, amb la presència del ciclista colombià Nairo Quintana i amb la disputa d'una etapa reina espectacular entre Sogorb (l'Alt Palància) i Llucena (l'Alcalatén).

Després que els germans Casero recuperaren l'any passat la històrica ronda valenciana, que ja feia huit anys que no es disputava, en la present edició busquen la reafirmació d'una prova en què la gran estrella del cartell serà Nairo Quintana, vigent campió de la Volta Ciclista a Espanya i podi en les últimes edicions del Tour de França.

A més, també destaca la participació de l'holandès Woulter Poels, guanyador en l'edició del passat any, l'or olímpic en ruta Greg Van Avermaert, Tony Martin, Vasil Kiryienka o Luis León Sánchez, entre d’altres.

Aquesta edició comptarà amb un recorregut de quasi set-cents quilòmetres dividits en cinc etapes, entre les quals destaca la que tindrà lloc entre Sogorb i Llucena, amb rampes del vint per cent en l'ascensió final. Aquest final d'etapa es va estrenar en la passada Volta Ciclista a Espanya i va ser batejada com "l'infern de Mas de la Costa", ja que compta amb quatre quilòmetres d'ascensió, amb una mitjana de pendent del 12,4 per cent i amb rampes de fins al vint-tres. Abans de l'ascensió a Mas de la Costa, al final d'aquesta etapa, els ciclistes hauran de superar cinc ports més de muntanya com són el de Arenillas, Zuzaina, el Castell de Villamalefa, Puertomingalvo i el Coll del Vidre.

L'etapa inaugural d'aquest dimecres serà una contrarellotge de 37,9 quilòmetres per equips que comptarà amb un port de muntanya de tercera categoria i que tindrà l’eixida i la meta a Oriola (el Baix Segura).

La segona etapa serà entre Alacant (l'Alacantí) i Dénia (la Marina Alta), de 178,6 quilòmetres, amb tres ports de tercera i un de segona categoria. Segons Àngel Casero "és una etapa trampa, quasi sense recorregut en pla i que pot ser decisiva". La tercera etapa, completament plana, es disputarà a la demarcació de València, entre Canals (la Costera) i Riba-roja (Camp de Túria), amb 163 quilòmetres.

La quarta serà l'etapa reina, entre Sogorb i Llucena, amb 180,9 quilòmetres; mentre que l'última, entre Paterna (l'Horta Oest) i València, comptarà amb un port de tercera categoria i tindrà un recorregut de 130,2 quilòmetres.
 
La Veu
next