Diari La Veu del País Valencià
Puig nega que el decret de plurilingüisme penalitze el castellà

RedactaVeu / València.

“El decret de plurilingüisme no penalitza el castellà”. Així de rotund s’ha expressat el president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre un decret de plurilingüisme que té com a “gran objectiu” que els estudiants quan acaben l’ESO “sàpiguen valencià, castellà i anglès”, raó per la qual el Consell ha optat per una “formació raonable i positiva dels tres idiomes”, segons el cap del Consell valencià.

A preguntes dels mitjans aquest dimecres a Alacant després de la constitució del Comitè de la Volvo, ha comentat que se cerca un objectiu “educacional i pedagògic” enfront d’un model que l’oposició vol mantenir i que, al seu entendre, porta a la “situació que s’està vivint.

Una formació “raonable” i “positiva” dels tres idiomes

En aquest sentit, ha argumentat que el que es fa amb el plurilingüisme és “propiciar” que al final de la Secundària els estudiants tinguen una formació “raonable i positiva dels tres idiomes”.

“El que es fa és bascular en funció de cada Consell Escolar que decidirà, perquè és veritat que no és el mateix el Baix Segura que els Ports; hi ha una diferenciació molt clara”, ha indicat.

Puig ha subratllat que se cerca un model d’escola “inclusiu” i que “no dividisca els xiquets en valencià, en castellà o en anglès, que no siga una concepció educativa disgregadora, sinó que siga social i que tinguen les mateixes oportunitats i que tinguen capacitació lingüística”.

Comparteix

Icona de pantalla completa