Diari La Veu del País Valencià
Intercanvi de cases, una nova forma de viatjar
RedactaVeu / Barcelona

Fruit de la experiència d’una família naix Happyhamlet.com, un club d’intercanvi de cases, amb seu a Barcelona. Una nova forma de viatjar que cada vegada més famílies a Catalunya utilitzen en les seues vacances.

Carlos López l’ànima ‘mater’ d’aquest projecte ens conta que des de del 2005 la seua família ha fet 18 intercanvis a diferents parts del món. “Al 2008 va nàixer el nostre primer fill i aleshores descobrírem els avantatges d’aquesta forma de viatjar: tens una casa a la teva disposició i pots continuar amb els ritmes familiars sense preses, amb cotxe, amb joguets i bicis (si a l’altra família hi ha xiquets)”, explica.

Amb happyhamlet.com “la nostra intenció es posar en contacte famílies d’arreu del món que volen viatjar i gaudir de les vacances sentint-se com si foren a casa”.

A moltes persones, intercanviar la seua vivenda els produeix ‘certa incertesa’, reconeix Carlos. “Però, igual que menjar i gratar, tot és començar. Una vegada que ho proves, no es pot parar. I nosaltres som el millor exemple”.

Tot va començar en 2005 quan Carlos va deixar el seu lloc assalariat i decidiren embarcar-se en una aventura familiar. Encara sense fills, van voler anar-se’n a viure uns mesos a Nova York. “Necessitàvem un canvi d’escenari i inspiració per a les nostres idees, així que triàrem aquesta destinació per a ‘repensar-nos’. Férem tres intercanvis consecutius amb tres famílies de Nova York que ens va permetre estar 3 mesos fora de casa. I l’experiència fou increïble”.

“Tant gaudim viatjant intercanviant la nostra llar que des de llavors ho hem repetit 18 vegades! Així, ens convertim en profetes de l’intercanvi de viatges, li ho recomanàvem a tothom, no ens cansàvem d’explicar les virtuts, avantatges i comoditats de viatjar d’aquesta manera”, explica un entusiasmat Carlos. Finalment, decidiren crear el seu propi servei d’intercanvi de cases: Happyhamlet.com, “el nostre propi llogaret de viatgers feliços com diu el nom de la nostra empresa”.

Happyhamlet és un servei gratuït, qualsevol pot donar-se d’alta i crear el seu perfil. Una vegada creat ha d’emplenar tota la informació referent a la seua propietat i ha d’indicar les seues preferències sobre les destinacions on vol viatjar.

Foto: happyhamlet.com
“Però el que creiem que facilita la vida dels nostres usuaris, assegura Carlos, és que també poden escriure missatges a l’estil de ‘twitter’ en els quals donen a conèixer els seus plans, en eixos missatges utilitzaran ‘hashtags’ o etiquetes per a donar a conèixer la seua destinació”. D’aquesta forma un usuari de Barcelona tan sols visitant l’etiqueta #Barcelona podrà conèixer totes les propostes dels usuaris interessats a visitar aquesta ciutat, i de forma cronològica, per així tenir una millor idea de quines propostes estan encara actives.

Els usuaris també poden contractar un servei Premium mitjançant un pagament anual que els dóna dret a enviar missatges a un nombre il·limitat d’usuaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa