Diari La Veu del País Valencià
Josep Nadal: ‘Marina Salut havia inflat els seus ingressos en 806 casos d’urgències’
RedactaVeu / Dénia

Des de Compromís demanen que la Generalitat Valenciana “no hauria de perdre ni un minut més i hauria d’emprendre accions legals contra els directius de Marina Salut”, segons explica el diputat de la coalició a les Corts Valencianes, Josep Nadal, arran de dos informes referenciats en premsa que “alertaven de sobrecostos, irregularitats i d’un descontrol continuat en la gestió econòmica de Marina Salut”, tal com explica Nadal.

Per això, Nadal ha demanat per registre d’entrada una còpia de l’informe elaborat per la Direcció General de l’Alta Inspecció Sanitària que revela sobrecostos en la facturació d’urgències de l’àrea sanitària de Dénia, i còpia de l’informe elaborat per la Viceintervenció General de Control Financer de la Generalitat sobre la gestió de Marina Salut entre 2009 i 2013, segons un comunicat enviat per la coalició.

Aquesta petició de documents s’ha fet perquè segons Nadal, “volem tindre accés directe als informes per a poder estudiar-los”. Encara que ja en destaquen de cadascun d’aquestos textos el següent: “Marina Salut havia inflat els seus ingressos en 806 casos d’urgències, facturats com a servei hospitalari i d’atenció primària al mateix temps. I en l’altre, s’eleva a 107 milions d’euros la xifra que Marina Salut deu a la Generalitat, cosa que deixa l’empresa amb fallida tècnica”, tal com relata el diputat de Compromís.

“No hauria de perdre ni un minut més”

Aleshores, des d’aquesta formació política consideren que “a la vista d’aquestes informacions, la Conselleria de Salut Universal no hauria de perdre ni un minut més i hauria d’emprendre accions legals contra els directius de Marina Salut que han provocat aquest desastre, i també contra els responsables de la Conselleria en l’etapa del Partit Popular per deixadesa de funcions i eventuals responsabilitats penals en accions delictives”.

Però les seues peticions no es queden només amb això, sinó que també demanen que “l’actual Conselleria continue amb el seu treball d’inspecció i que aquesta s’estenga a tots els anys en què la gestió ha estat privatitzada i que abastisca totes les seccions de la sanitat comarcal”, en paraules de Nadal.

També insten perquè s’accelere el procés de reversió ja que des de Compromís consideren que “la xifra de 107 milions d’euros que la concessionària deu a la Generalitat és un matalàs econòmic suficient per a mamprendre, d’una vegada per totes, la reversió de la sanitat de la comarca”. Però el deute encara és més ampli, ja que “a aquesta xifra cal sumar també el cost de la construcció dels centres de salut de Dénia, Calp i Pedreguer, als quals l’empresa s’havia compromès i està obligada a assumir”, segons Nadal.

“I a tot això cal afegir que Marina Salut està a la cua de tot el País Valencià en personal mèdic i llits hospitalaris per habitant. Totes aquestes informacions reforcen la nostra línia de pensar que l’única raó de privatitzar la gestió de la sanitat era mercantilitzar la salut de les persones i guanyar diners com siga, sense cap escrúpol”, ha conclòs el diputat Josep Nadal.

Comparteix

Icona de pantalla completa