Bromera reconeix 'la fidelitat a la llengua i a la cultura valenciana' de Rosa Serrano

La fundació lliura la primera edició d'aquest premi al Foment de la Lectura a l'editora de Tàndem per posar en valor “la seua aportació docent, la seua militància feminista i la seua implicació social”
4 febrer 2017 01:00h
Rosa Serrano.

RedactaVeu / València.

La Fundació Bromera, que enguany celebra 15 anys de vida, ha convocat aquest divendres vora 200 persones en el lliurament del Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2017, que ha recaigut en Rosa Serrano, que va rebre el reconeixement acompanyada per representants del món polític, cultural i de l’ensenyament, així com familiars i amics. L’Hotel Astoria de València va ser l’escenari d’aquest emotiu acte en què l’editora de Tàndem va poder fer un repàs a la seua trajectòria com a activista i agent cultural.

Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera, va explicar que “l’objectiu del guardó és distingir cada any aquelles persones que han destacat pel seu treball a favor de la lectura en la nostra societat. Som conscients que hi ha també molts altres camps a premiar, però aquest és el nostre: el que defineix els objectius fundacionals de la nostra entitat”. 

Fluixà va ser l’encarregat de lliurar el guardó, una escultura dissenyada per l’artista Ramon Pla, qui ha inspirat la seua obra en la sensació de llibertat que aporta la lectura. El director de la Fundació Bromera va afegir que l’entitat ha decidit premiar Rosa Serrano “per a agrair la seua fidelitat a la llengua i a la cultura valenciana i per a reconéixer-li la seua aportació docent, la seua militància feminista i la seua implicació social”.
 

Rosa Serrano amb el guardó. Foto: Bromera.

La guardonada va voler felicitar la Fundació Bromera per la creació d’aquest nou premi que “dóna visibilitat a la literatura infantil i la posa en valor”. “També vull agrair haver estat guardonada en aquesta primera convocatòria. Estic molt feliç perquè aquest reconeixement m’ha estimulat la imaginació per a seguir treballant i creant dins del moviment de la literatura infantil i juvenil”, va afegir.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, va ser l’encarregat de cloure l’acte amb un discurs en què va al·ludir a l’extensa trajectòria de Rosa Serrano, així com al seu paper com a lluitadora i agent cultural per la promoció de la llengua i la cultura valencianes.

L’espectacle va estar conduït per la companyia de teatre CRIT, que va oferir als assistents la representació de diversos fragments d’El nou Tirant, una experiència trepidant de transformació, besos furtius i traïcions sagnants. A més, l’acte es va tancar amb una adaptació musical del poema de Vicent Andrés Estellés La rosa de paper, cançó que van dedicar a la guardonada.
 

Companyia de teatre CRIT. Foto: Bromera.

Amb motiu de la primera edició d’aquest premi, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha publicat en forma de llibre una entrevista del periodista Adolf  Beltran amb Rosa Serrano, en què també s’inclou un perfil de la guardonada, així com una extensa galeria fotogràfica que recorre la seua història com a activista.

El Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura, convocat enguany per primera vegada, distingeix aquelles persones o entitats que, gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou aquesta entitat sense ànim de lucre, com ara el foment de la lectura i l’ús del valencià.

La Veu
 
next