Diari La Veu del País Valencià
De la reacció a la humiliació (0-4)

Javier Cid / València.

El València va perdre estrepitosament davant un Eibar que li va donar una lliçó tàctica i d’equip. Els bascos van aconseguir una de les majors golejades a Mestalla, un estadi que ha perdut la seua condició de fortí que tenia antany i que té una afició decebuda i avergonyida amb un equip que no carbura. El València no perdia per 0-4 a Mestalla, exceptuant davant Barça i Madrid, des del 1935. Fa pensar.

Els homes de Voro van notar les absències de Parejo, Nani i Enzo Pérez i van entregar el baló des del primer moment, amb un Medrán desdibuixat i un Carlos Soler sense la llibertat i la frescor habitual. El jove jugador del planter va acabar expulsat en l’última jugada de la primera part, que va suposar el 0-2 i la desaparició del millor jugador del València i, per tant, de tota la creació i el joc de l’equip.

El partit podria haver canviat radicalment si Simone Zaza, que va ser titular, haguera encertat la claríssima ocasió que va tindre al segon pal. L’italià va errar una clara oportunitat, l’única que van tindre els valencians abans que l’Eibar marcara el 0-1 mitjançant Sergi Enrich, que va aprofitar un bon centre i la tranquil·litat dels centrals del València.

L’Eibar jugava sense pressió i a plaer davant un València que tenia en Cancelo i Mario Suárez dos llasts que perdien la posició i diverses pilotes constantment. El València no connectava i només Gayà per l’esquerra intentava alguna acció de perill. No obstant això, quan tot l’estadi volia el descans, l’àrbitre, el debutant Martínez Munuera, va assenyalar penal i expulsió per a Carlos Soler. El valencià va respondre amb una manotada una primera agressió d’Escalante. L’àrbitre va veure només la resposta de Soler i el va expulsar amb roja directa. El jugador del planter es va enganyar i va caure en la trampa d’Escalante, que va eixir indemne. Adrián no va marrar i va establir el 0-2. El partit semblava vist per a sentència.

Carlos Soler perseguit per Sergi Enrich, a la dreta, que va fer dos gols.

La segona part va ser una prolongació d’un malson que sembla etern a Mestalla aquesta temporada. Ni tan sols el debut d’Orellana va canviar la pel·lícula de terror ja iniciada. Dani García furgava en la ferida amb una obra d’art en forma de volea i Enrich posava la ‘cirereta’ amb un 0-4 que va indignar Mestalla per la vergonyosa actuació del seu equip una vegada més aquesta temporada.

L’afició va buidar l’estadi indignada i alguns dels membres de la Curva Nord van protestar a l’eixida dels jugadors i la directiva en contra del propietari del València, Peter Lim. El València va tornar a la seua crua realitat les últimes dos temporades, la lluita per no descendir a Segona.

Fitxa tècnica:

0 – València CF: Diego Alves, Montoya, Garay, Mangala, Gayà, Mario Suárez, Medrán, Carlos Soler, Cancelo (Orellana, m. 46), Santi Mina (Bakkali, m. 73) i Zaza.

4 – SD Eibar: Yoel, Capa, Gálvez (Ramis, m. 16), Escalante, Lejeune, Dani García, Arbilla, Peña (Bebé, m. 79), Pedro León, Adrián (Fran Rico, m. 73) i Sergi Enrich.

Gols: 0-1. m. 28: Sergi Enrich. 0-2. m. 45: Adrián de penal. 0-3. m. 56: Arbilla. 0-4. m. 77: Sergi Enrich.

Àrbitre: Munuera Montero (comitè andalús). Va amonestar Gayà i Garay del València CF, i a Ramis de l’Eibar. Va expulsar el local Carles Soler amb targeta roja directa en el minut 47 de la primera part.

Incidències: Partit de la 21 jornada de Lliga disputat a la nit de dissabte a les 20.45 hores en Mestalla.

Comparteix

Icona de pantalla completa