Equips compensats per a una Lliga Professional d’escala i corda que comença amb sorpreses

Les absències de Miguel i Héctor II, actuals campions, estranyen una competició que dóna el tret d'eixida el divendres 10 de febrer
5 febrer 2017 01:00h

Javier Cid / València.

El trinquet Pelayo va acollir la presentació dels equips participants en la XXVI Lliga Professional d'escala i corda. Els sis equips que participaran en la pròxima edició de la Lliga Professional d'escala i corda, la competició per equips més important d'aquesta modalitat, van ser desvelats aquest dissabte en el trinquet Pelayo davant una gran expectació, en una bona trinquetada.

Una de les grans sorpreses van ser les absències de Miguel i Héctor II, actual campions de la Lliga Professional. Miguel va demanar no competir per motius personals d’estudi i Héctor II ha quedat fora en la preselecció, realitzada per ValNet i els trinqueters, malgrat ser el vigent campió.

La competició començarà divendres que ve al trinquet de Vila-real, que acollirà la primera de les quinze partides de la fase regular. Una vegada conclosa aquesta ronda, els quatre primers equips de la classificació accediran a les semifinals.

En cada partida, la victòria estarà premiada amb 3 punts tret que l'equip derrotat arribe al tant 50. En eixe cas, l'equip guanyador sumarà 2 punts mentre que el perdedor aconseguirà 1 punt.

Semblava una vesprada normal de dissabte a Pelayo, amb bons jugadors per les immediacions i aficionats de conversa i tertúlia. No obstant això, el secretisme regnava. ValNet, l’empresa que gestionarà el món professional de la pilota valenciana, havia decidit presentar per sorpresa els sis equips que conformaran la XXVI Lliga Professional d’escala i corda. Al contrari del que es pensava, no va haver-hi una presentació de cada equip o jugador, sinó que van decidir anar presentant cada equip quan els tocava jugar una de les tres partides d’exhibició que van realitzar.

La primera partida anunciada va ser entre l’equip de l’Ajuntament de Pedreguer, que formava amb Francés (que substituïa ahir Marc, lesionat), Pere i Héctor i el de l’Ajuntament de València, format per Santi de Silla, Santi de Finestrat i Nacho. La partida, molt igualada i amb dos equips molt ben compensats, tenia Pere i Santi de Finestrat, dos pilotaris en gran estat de forma, cometent molt pocs errors i duent el pes dels seus respectius equips. Els de blau, l’Ajuntament de València, jugaven amb Nacho com a punter, una posició a la qual no està tan acostumat, però el pilotari de Beniparrell va respondre amb bona capacitat. No obstant això, el bon rest de Francés, que serà reserva en aquesta Lliga Professional, i la millor col·locació de Pere i Héctor, van resoldre la partida d’exhibició per 60-50 per als de la Marina Alta.
 

Héctor, Pere i Francés es van imposar en la primera partida. Fotografia: Javier Cid.

La segona partida va ser la disputada entre l’Ajuntament de Murla, que formarà en Lliga amb Genovés II, Dani i Carlos del Genovés, i l’Ajuntament de Benidorm, que té com a pilotaris Pere Roc II, Félix i Monrabal. Va ser una partida vistosa ja que els dos punters, Carlos i Monrabal tenen ja nivell per jugar de mitgers, estan creixent molt i segur que donen alegries als aficionats en el futur. Murla va acabar imposant-se per 60-50 gràcies a una bona actuació col·lectiva, amb un Genovés que entregava tot i un Carlos molt atent de punter. Dos grans equips que possiblement facen un bon paper en aquest nou campionat.

En la darrera partida, que enfrontava les dos úniques parelles del torneig, s’enfrontaven l’Ajuntament de Vinalesa, equip format per Puchol II i Jesús, contra el de Vila-real que tindrà com a components Soro III i Javi. Aquesta partida va ser la de menys igualtat, ja que prompte la parella formada per Puchol i Jesús va prendre avantatge i amb el 55-35 pareixia acabada la partida. Tanmateix, Soro va estrènyer al rest amb bones pilotades i dos jocs consecutius que no van poder evitar el 60-45 final.

El pròxim divendres començarà un campionat que promet i que ens anirà desvelant també les sorpreses o els canvis que esperen al món professional de la pilota amb la gestió de ValNet. De ben segur que gaudirem molt fins a la final de la fase inicial que serà el pròxim 12 de març.
 

Puchol fa una caiguda d'escala de Pelayo. Fotografia: Javier Cid.
 
La configuració dels equips queda de la següent manera:

-Ajuntament de Vinalesa: Puchol II i Jesús.
-Ajuntament de Vila-real: Soro III i Javi.
-Ajuntament de Benidorm: Pere Roc II, Félix i Monrabal.
-Ajuntament de València: Santi de Silla, Santi de Finestrat i Nacho.
-Ajuntament de Murla: Genovés II, Dani i Carlos.
-Ajuntament de Pedreguer: Marc, Pere i Héctor.
 
Calendari de la fase regular

10-02    22.45 h        Trinquet de Vila-real         Vila-real contra Murla
12-02    11.30 h        Trinquet de Benidorm       Benidorm contra Pedreguer
15-02    18.30 h        Trinquet de Guadassuar    Vinalesa contra Valencia
18.02    18.30 h        Trinquet de Pedreguer       Pedreguer contra Murla
19.02    11.30 h        Trinquet de Xàbia               Vila-real contra Valencia
19-02    11.30 h        Trinquet de Borriana          Vinalesa contra Benidorm
25-02    18.00 h        Trinquet Pelayo                  Vila-real contra Benidorm
25-02    18.15 h        Trinquet de Petrer              Murla contra Valencia
26-02    11.30 h        Trinquet de Dénia               Vinalesa contra Pedreguer
03-03    18.30 h        Trinquet de Vilamarxant    Murla contra Benidorm
05-03    11.30 h        Trinquet de Sueca               Vinalesa contra Vila-real
05-03    16.45 h        Trinquet de Bellreguard     Pedreguer contra Valencia
11-03    18.00 h        Trinquet Pelayo                   Valencia contra Benidorm
12-03    11.30 h        Trinquet de Murla               Vinalesa contra Murla
12-03    17.00 h        Trinquet de Massamagrell  Vila-real contra Pedreguer

next