Més de 50.000 persones donen suport a Mas, Ortega i Rigau durant el judici del 9N

A les 9 del matí de dilluns comença el judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya


RedactaVeu / ACN / Barcelona.

Els actes previs al judici del 9N on han d’acudir a declarar l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera d’ensenyament Irene Rigau, estan en marxa des de les 8.15h d’aquest dilluns. Més de 50.000 persones s’han adherit als actes organitzats per Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la independència, segons recull des d’aquesta matinada TV3, de manera que, arribats d’arreu del territori, organitzats per trams acompanyaran els tres polítics fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on seuran al banc dels acusats per presumptes delictes de desobediència greu i prevaricació administrativa.
Cap a les 8.15, Puigdemont rebrà els tres acusats, que faran després el trajecte a peu des de la plaça de Sant Jaume fins al Palau de Justícia, al passeig de Lluís Companys, on es farà el judici. Durant aquest recorregut es trobaran la gentada que s'ha inscrit per donar-los suport, més de 50.000 persones.

En el judici que acabarà probablement divendres d’aquesta setmana, es demana fins a 10 anys d'inhabilitació i multes de fins a 36.000 euros per haver fet possible que el 9 de novembre de 2014 la societat catalana votara.

En aquest sentit, la societat civil i diferents polítics han fet seu el lema “jo també m’acuse” d’haver sigut presumptament còmplice d’haver fer valer el dret a votar democràticament. Així s’ha manifestat l’actual president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont qui ha assegurat que ell també se sent jutjat pel procés participatiu del 9-N, igual que l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, com ho recull l’ACN. "Avui molts ens sentim jutjats, i per això avui una representació molt important de tots els qui vam fer possible el 9-N expressarem la nostra indignació per haver portat a judici el que és un afer polític", ha dit el president, que ha remarcat que la resposta que donarà aquest dilluns el poble català als que cometen “abusos per perseguir idees polítiques” serà de "dignitat". En un missatge institucional tot just una hora abans de la declaració dels tres davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Puigdemont ha constatat que Catalunya té una democràcia "més sana" que l’estat espanyol. "Un país capaç de fer el 9-N té una democràcia més sana que la d'un país que envia al banc dels acusats els dirigents que el van fer possible", ha considerat.

La Veu
 

Comentaris

Via Fora Alzira (Ribera Alta) PV
16.

Ens estan donant tota una gran llisó pel camí a seguir a tots nosaltres. Això és l´autèntica democràcia del poble, el dret a decidir la majoria i no uns quants diputats en el parlament i en el tribunal judicial sense separacions de poders i contaminats de dalt a baix. Des de quant els responsables del poder judicial pertanyen a partits polítics?.

  • 8
  • 6
remigio III
15.

Catalunya ÉS una nació i com tal actuen els catalans. Els seus caps, elegits democràticament compleixen amb el mandat del seu Poble i el Poble ho reconeix. Nosaltres els Valencians ho faríem? Pel que llegisc no. Desgraciadament no. Catalunya alça la veu i el món democràtic i civilitzat tomba el cap vers ella.

  • 3
  • 4
Pudentet La Safor
14.
Asisitim al procés de l'independència de Catalunya. Ho fem en un moment històric on el poble Català es deslligarà de l'opressio de Castella. Miserablement molts Valencians son dormint el somni del meninfotisme tanquilament ignorant i encara atrevint-se a dir que a nosaltres tant es fa.
Els valencians no podem tindre una postura neutral. Si Catalunya reb la terrible repressió que anuncia l'estat-borbonic- corrupte espanyol nosaltres ens endurem bones bascollades, que quan la repressió i el mal s'escampen no distingueixen Valencians de Catalans ni Mallorquins.
Si Catalunya obté l'Independència preparem-nos a patir la repressió mes brutal per part de Castella. La ferida que tindrà l'estat castellà ( i la perduda del 25% del seu PIB, sobre tot) buscarà responsables i nosaltres ho pagarem.
Per tant, per una banda i altra els Valencians no podem esser al marge.

Recolçem el procés Català!!
Demanem que el dret a decidir democraticament siga efectiu també al nostre poble.
Visca la Llibertat!!.
  • 6
  • 5
Via Fora Alzira (Ribera Alta) PV
13.

#10 Que és això de Ferran?... vós no ets Fernando? com els venuts per un plat de llentilles al imperioso Expanyistan?.

  • 9
  • 3
mol
12.

#5 Dilluns i bon dia, ridícula.

  • 4
  • 2

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat