Diari La Veu del País Valencià
‘La València Contada’ arriba a Russafa

Redactaveu / València.

“La València contada” es va encetar fa uns mesos amb El Carme i ara arriba a Russafa. Són una sèrie de jornades que tracten d’explicar la història de cada barri i abordar els seus propis problemes i reptes de futur en connexió amb els de la resta de la ciutat. Organitzat per La Rambleta i Cerveses Alhambra, l’historiador Vicent Baydal s’encarrega de coordinar un projecte que dóna veu i visibilitat a les desenes de barris que conformen una València plural i heterogènia.

En aquest cas es donarà llum a la desconeguda història d’un barri que fou poble durant moltíssim temps, des d’època andalusina fins a 1877, fent especial incidència en les fites que marquen el seu trajecte urbà: l’església de Sant Valer, el Mercat de Russafa, el convent dels Àngels i el traçat històric dels carrers enmig de l’Eixample. Així mateix, es debatrà sobre el moment urbà del barri, els seus avantatges i els seus inconvenients, les seues realitats i les seues perspectives. Finalment, es reflexionarà sobre la situació de Russafa com a paradigma cultural i artístic de la mateixa ciutat de València.

En un acte d’entrada lliure que tindrà lloc el dimecres 8 de febrer de 17 a 20 hores en El Pati de Russafa (C/ Literat Azorín, 13) participaran el mateix Vicent Baydal, l’escriptor i editor Toni Sabater, la periodista María Jesús Espinosa de los Monteros, l’arquitecte Borja García, el dissenyador Ismael Chappaz, la galerista Cristina Chumillas i el músic Gonzalo Fuster – El Ser Humano, moderats pels comunicadors Vicent Molins i Mariola Cubells. A més a més, al llarg d’aquests dies Tomás Gorria i Tono Giménez han preparat una exposició amb algunes de les fotos que donen forma al seu llibre València al detall i els especialistes Luiso Fernández, Ferran Esquilache i Frederic Aparisi han dedicat articles i espais radiofònics a la mateixa història de Russafa.

Comparteix

Icona de pantalla completa